Liberális médiatámadásról és világháborús veszélyről is beszélt Semjén a nemzeti összetartozás napja alkalmából

2024. június 1. – 18:58

Másolás

Vágólapra másolva

A Trianonra való visszaemlékezéskor fontos, hogy ne a fájdalom, ne a gyász legyen az egyedüli, a kizárólagos, mert a tanulságok levonása szolgál útravalónak a következő évszázadokban – fogalmazott Semjén Zsolt a nemzeti összetartozás napja alkalmából Zebegényben tartott megemlékezésen, írja az MTI.

A KNDP elnöke szerint megmaradásunk legfőbb garanciája az erős Magyarország, amelyik meg akar maradni, büszke nyelvére, kultúrájára, történelmére és elég erős ahhoz, hogy megvédje nemzeti érdeket, a határon túl élő nemzettársait.

Semjén az orosz-ukrán háborúra is kitért, amivel kapcsolatban azt mondta, egy világháború kockázatának az árnyékában különösen fontos emlékezni arra, hogy egyetlen háború sem kezdődött úgy a történelemben, hogy amikor elindították arra gondoltak volna, ami a vége lett.

Mint hozzátette, Trianonban, Magyarország tönkretételénél vádolták az országot a háború kirobbantásával. Az országcsonkításra az indok az igazságtétel volt a nemzetiségek számára. Pedig Tisza István volt az, aki a legkeményebben ellenezte Magyarország háborúba lépését kijelentve, hogy azzal „mindent elveszthetünk, és semmit sem nyerhetünk” – idézte fel a pártelnök.

Szerinte Ausztria-Magyarország, és a Magyar Királyság semmivel sem bánt rosszabbul a nemzetiségeivel, mint a kor bármelyik állama, illetve sokkal jobban bánt a nemzetiségeivel, mint az utódállamok az ott élő magyarsággal. Mint hozzátette, egyetlen ív vezetett el Trianonhoz, ami kezdődött a liberális Jászi Oszkárral, Tisza István gyalázásával, a Magyar Királyság becsmérlésével és rágalmazásával bel- és külföldön. Ez a médiatámadás, ez a rágalmazás, ez a lázítás vezetett el Jászi Oszkártól a tehetségtelen és alkalmatlan Károlyi Mihály uralmáig, majd onnan Kun Béla vörös terrorjáig – közölte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!