Karácsony nem akart többször is kiállni Vitézy ellen

2024. május 31. – 19:12

Másolás

Vágólapra másolva

A Partizán mellett az ATV és az RTL is szeretett volna főpolgármester-jelölti vitát tartani, ám Karácsony Gergely csak egyet vállalt be, míg Szentkirályi egyikre sem menne el.

A főpolgármester kommunikációs igazgatója az ATV-nek küldött válaszában azt írta, hogy a Partizán meghívását már korábban elvállalták, és nem tartanák szerencsésnek, ha több főpolgármester-jelölti vita is lenne, mert „senki nem tudja garantálni, hogy az FVB által nyilvántartásba vett négy főpolgármester-jelöltből hányan vállalnak valóban vitát a Partizán műsorában és másutt”.

Vitézy Dávid arra kérte Karácsonyt, hogy gondolja át még egyszer a döntést, és ne meneküljön a viták elől.

„Miközben Dobrev Klára napi öt posztban kéri számon Magyar Pétert azért, hogy miért nem vitázik minden ezt felajánló jelentősebb csatornán, a DK saját főpolgármester-jelöltje csak kibúvókat keres a viták elől”

– írta az LMP-s színekben induló főpolgármester-jelölt.

Karácsony azt kifogásolta, hogy csak az egyik kihívója, Vitézy lenne ott a vitákon, „a Fidesz B jelöltje nem mer eljönni”. „Amennyiben a kihívóim, de legalább a felmérések szerint a második helyen álló Szentkirályi Alexandra vállalja a vitát, én biztosan ott leszek, bármelyik csatornán, rajtam nem múlik” - fogalmazott a főpolgármester.

A listavezetői vitát végül bevállalta, így vasárnap este az ATV Karácsony és Vitézy Baranyi Krisztina (MKKP), Grundtner András (Mi Hazánk) és Soproni Tamás (Momentum) társaságában csap újra össze.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!