Karácsony Gergely nem vállalta, hogy szerepeljen az ATV főpolgármester-jelölti vitájában

2024. május 15. – 09:12

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely kommunikációs igazgatója az ATV-nek küldött válaszában azt írta, hogy bár nagyra értékelik az ATV munkáját, Karácsony Gergely mégsem venne részt a főpolgármester-jelölti élő vitaműsorukban, írja a Média1.

A levél szerint Karácsony „fontosnak és hiánypótlónak tartja, hogy az ATV választási viták megrendezésével segíti nézői eligazodását”, de ő már igent mondott arra, hogy a Partizán vitaműsorában szerepeljen május 31-én. Emellett pedig nem tartaná szerencsésnek, ha több főpolgármester-jelölti vita is lenne. Hogy miért, arra azt írták:

„senki nem tudja garantálni, hogy az FVB által nyilvántartásba vett négy főpolgármester-jelöltből hányan vállalnak valóban vitát a Partizán műsorában és másutt”.

Karácsonyék ezért azt írták, hogy mivel nem akarnak a jelöltekről hamis látszatot kelteni, ezért „most úgy látom hitelesnek, hogy egy vita legyen, az, amelyikre a főpolgármester élő műsorban mondott igent”. Az ATV vezérigazgatója, Németh S. Szilárd azt mondta, a vitát mindenképp megtartják.

Karácsony egyik kihívója, Vitézy Dávid Facebook-oldalán reagált Karácsony visszalépésére: arra kérte Karácsonyt, hogy gondolja át még egyszer a döntést. „Miközben Dobrev Klára napi öt posztban kéri számon Magyar Pétert azért, hogy miért nem vitázik minden ezt felajánló jelentősebb csatornán, a DK saját főpolgármester-jelöltje csak kibúvókat keres a viták elől” – írta.

Vitézy arra utalt, hogy az elmúlt időszakban az EP- és az önkormányzati választások ügyében is folyamatosan vitáznak a pártok arról, hogy a másik miért nem akar vitázni: erre a másik pedig általában vitázni kezd velük, de nem mindig megszervezett politikai vitában, hanem Facebook-posztokban.

Másfél hete indult a vita Dobrev Klára és Magyar Péter között arról, hogy milyen felületen kellene megrendezni az EP-listavezetői vitát, amin elvileg a Fidesz listavezetője, Deutsch Tamás is részt venne. Ennek előzménye, hogy Dobrev kiposztolta: az RTL, a Szabadság körei és a Partizán után az ATV is meghívta a vitaműsorába, ő pedig hajlandó elmenni a csatornához, hogy hármasban vitázzon Deutsch Tamással, a Fidesz listavezetőjével és Magyar Péterrel, aki a Tisza Párt színeiben indul. Magyar Péter korábban belement a hármas vitába, ám jelezte, hogy azt csak a köztévében tudja elképzelni.

Erre a köztévé megrendezte a vitát, mire Magyar Péternek újabb kikötései lettek. „Előre jelzem, hogy a Tisza Párt nem fogadja el, ha nem élőben vagy nem főműsoridőben kerül sor a vitára. Ahogy az sem elfogadható, ha egyszerre akarják leültetni mind a 11 listát állító párt listavezetőjét, hiszen úgy semmilyen érdemi vita nem folytatható, és nem is tükrözné a pártok támogatottságának mértékét” – írta Magyar.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!