A Fidesz nem megy el a rendkívüli ülésre, amelyen az orosz hekkertámadást és Sulyok Tamás ügyét tárgyalnák

2024. május 28. – 21:57

Másolás

Vágólapra másolva

A kedd esti házbizottsági ülésen arról döntöttek, hogy pénteken este 8 órakor tartja meg a parlament azt a rendkívüli ülést, amelyen két ellenzéki napirendi pontot tárgyalnának. A Fidesz már jelezte, hogy a kormánypárti képviselőcsoportok nem lesznek jelen, írta a Gulyáságyú Média.

Kedd délutánra gyűjtötték össze az ellenzéki képviselők a megfelelő mennyiségű aláírást ahhoz, hogy kezdeményezzék a parlament rendkívüli összehívását az alábbi két ügyben.

Múlt pénteken Dobrev Klára feljelentést tett Sulyok Tamás ellen. Dobrev két nappal előbb fogalmazta meg, bizonyítékai vannak arra, hogy Sulyok Tamás külföldi kézre játszott át magyar földeket.

Arról, hogy a Külgazdasági és Külügyminisztérium szervereit orosz kibertámadás érte, még a Direkt36 írt 2022-ben. Az utóbbi időben azért lett újra központi téma az orosz hekkertámadás ügye, mert a 444 videóban mutatott be egy államtitkári levelet, ami alátámasztja, hogy a minisztérium tudott a támadásról, pedig Szijjártó két évvel ezelőtt még „kampányhazugságnak” nevezte az erről szóló híreket.

A pénteki rendkívüli ülés nem lesz határozatképes, mert a házbizottsági ülésre küldött levelében Kocsis Máté, a Fidesz frakcióvezetője azt írta, hogy a Fidesz és a KDNP képviselőcsoportja nem megy majd el rá. A Fidesz egyébként a kedd esti házbizottsági ülésen sem vett részt.

Pénteken mi is próbáltunk kérdezni Szijjártótól a hekkertámadással kapcsolatban, akkor a TEK rendőröket küldött ránk, ám végül kedden nagykőrösi fóruma után megállt a Telex, a 444 és a 24.hu tudósítóinak, hogy válaszoljon az orosz hekkertámadással kapcsolatban felmerülő kérdésekre.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!