Vitézy Dávid a leghatározottabban elutasítja a visszalépést a főpolgármester-választáson

2024. május 27. – 21:48

Másolás

Vágólapra másolva

„Az ATV ma azt is lebegtette, hogy én fogok visszalépni. Ezt a leghatározottabban elutasítom” – mondta Vitézy Dávid arra a hétfői hírre reagálva, ami szerint legkésőbb a június 1-i Békemenet napjára eldőlhet, visszalépteti-e a Fidesz Szentkirályi Alexandrát Vitézy javára.

„Én nem egyeztetek senkivel a kormányzat és a Fidesz döntéshozó köreiből” – mondta Vitézy, aki szerint egyetlen esélyük van a szavazóknak, akik változást szeretnének Karácsonnyal szemben, ez pedig ő maga.

Korábban a Fidesz sajtóosztálya is válaszolt Szentkirályi nevében az esetleges visszaléptetésre vonatkozó kérdésünkre: „Ez egy hírlapi kacsa, ilyenekkel nem foglalkozunk. Helyette mindennap azon dolgozunk, hogy Karácsony Gergely és főnöke, Gyurcsány Ferenc végre távozzon a Városházáról, és Budapest egy új fejezetet nyithasson. A fővárost járva, emberekkel találkozva az a tapasztalatom, hogy a budapestiek változást akarnak. Ezért a változásért dolgozunk.”

Az ATV hétfőn arról számolt be, hogy forrásaik szerint valóban mérik, hogy visszalépjen-e a Republikon szerint Karácsony Gergely mögött álló, 25 százalékra mért Szentkirályi a 21 százalékon álló Vitézy Dávid javára, de azt is nézik, mi történik, ha Vitézy lép vissza.

Karácsony Gergely is arról beszélt a Telexnek, hogy tudomása van egy olyan felvétel létezéséről, ami azt bizonyítja: mérik, hogy a korábbi kormányszóvivő, a Fidesz színeiben főpolgármester-jelöltként induló Szentkirályi Alexandra visszalépjen-e. A HVG egyik olvasóját is keresték a témával kapcsolatban telefonos közvélemény-kutatók.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!