ATV: Legkésőbb a Békemenet napjára eldőlhet, visszaléptetik-e Szentkirályi Alexandrát

2024. május 27. – 13:33

Másolás

Vágólapra másolva

A Vitézy Dávid, illetve Szentkirályi Alexandra esetleges visszalépése esetén előálló helyzetről is végzett felmérést egy közvélemény-kutató, Karácsony Gergely pedig nemrég arról beszélt a Telexnek, hogy tudomása van egy olyan felvétel létezéséről, ami azt bizonyítja: mérik, hogy a korábbi kormányszóvivő, a Fidesz színeiben főpolgármester-jelöltként induló Szentkirályi Alexandra visszalépjen-e.

Az ATV hétfőn arról számolt be, hogy forrásaik szerint valóban mérik, hogy visszalépjen-e a Republikon szerint Karácsony Gergely mögött álló, 25 százalékra mért Szentkirályi a 21 százalékon álló Vitézy Dávid javára, de azt is nézik, mi történik, ha Vitézy lép vissza. Egyik forrásuk szerint a Békemenet napjáig, június 1-ig ez biztosan eldől majd.

Gulyás Gergely Miniszterelnökséget vezető miniszter a legutóbbi kormányinfón Szentkirályi Alexandra visszaléptetésével kapcsolatban nem árult el konkrétumokat, azt mondta, hogy a kormányülésen nem szoktak főpolgármester-jelöltekről tárgyalni, de ő annak örülne, ha Budapestnek fideszes főpolgármestere lenne. Azt nem fejtette ki, hogy ez alatt pontosan mit ért, és a kérdésre sem válaszolt.

Frissítés: a Fidesz Sajtó az esetleges visszaléptetésre vonatkozó kérdésünkre a következő választ adta Szentkirályi nevében: „Ez egy hírlapi kacsa, ilyenekkel nem foglalkozunk. Helyette minden nap azon dolgozunk, hogy Karácsony Gergely és főnöke, Gyurcsány Ferenc végre távozzon a Városházáról, és Budapest egy új fejezetet nyithasson. A fővárost járva, emberekkel találkozva az a tapasztalatom, hogy a budapestiek változást akarnak. Ezért a változásért dolgozunk.”

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!