Szentkirályi és Vitézy visszalépéséről kérdez a Fidesz kedvenc témáit pörgető közvélemény-kutató

2024. május 24. – 06:46

Másolás

Vágólapra másolva

A Vitézy Dávid, illetve Szentkirályi Alexandra esetleges visszalépése esetén előálló helyzetről is kérdezte a Hvg.hu egyik olvasóját a Telefonos Panel közvélemény-kutató. A laphoz eljuttatott bő tízperces felvétel Orbán Viktor és Magyar Péter népszerűségére is rákérdez, de a fő témája a június 9-i választás. Többek között a főpolgármester-jelöltek támogatottságára kérdeztek rá:

Karácsony Gergely, Vitézy Dávid, Szentkirályi Alexandra, Grundtner András?

Majd két kérdéssel arra voltak kíváncsiak, kire szavazna a megkérdezett, ha Szentkirályi vagy Vitézy visszalépne:

  • És az alábbiak közül: Karácsony Gergely vagy Vitézy Dávid?
  • És az alábbiak közül: Karácsony Gergely vagy Szentkirályi Alexandra?

A Telefonos Panel tulajdonosa, az Amarone Kft. már április végén is rákérdezett, kire szavazna a válaszadó egy Karácsony Gergely–Szentkirályi Alexandra-, illetve egy Karácsony Gergely–Vitézy Dávid-meccsen. Akkor kérdezték azt is, hogy a válaszadók szerint Orbán valóban megőrzi-e a békét, távol tartja-e a háborút, védi-e a családokat és gyerekeket, és arra is kíváncsiak voltak, hogy szerintük ki a családi értékek erősebb védelmezője: Orbán, Gyurcsány vagy Magyar.

„A kormány semmilyen közvélemény-kutatást nem rendelt” – válaszolta a Kormányzati Tájékoztatási Központ áprilisban a Telexnek, amikor azt kérdeztük, adott-e a kormány megbízást a kutatás elvégzésére, és ha igen, az mennyibe kerül.

Februárban az Amarone Kft. egyik divíziója, a Call Express Közvélemény-Kutató Intézet végezte azt a kutatást is, amikor arról kérdezték az embereket, hogy a kegyelmi ügy miatt le kell-e mondania Novák Katalinnak.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!