A Legfőbb Ügyészség megvizsgálja és értékeli Dobrev Sulyok Tamást érintő beadványát

2024. május 23. – 17:36

Másolás

Vágólapra másolva

„A Legfőbb Ügyészségre megérkezett Dobrev Klára beadványa. Azt a törvényes előírásoknak megfelelően vizsgáljuk és értékeljük. Annak eredményéről a nyilvánosságot tájékoztatni fogjuk” – írta közleményében az ügyészség.

Csütörtökön 10:30-kor Dobrev Klára, a Demokratikus Koalíció EP-listavezetője benyújtotta az ügyészségen azokat a dokumentumokat, melyekről még szerdán azt állította, bizonyítják, hogy Sulyok Tamás köztársasági elnök még ügyvédként részt vett abban, hogy 103 hektár magyar termőföldeket játsszanak át külföldieknek.

Dobrev miután átadta a papírokat azt mondta, hogy bármit is kezd Polt Péter legfőbb ügyész a dokumentumokkal, „semmit sem változtat azon a tényen, hogy Sulyok Tamás bűncselekményeket követett el”, majd a DK listavezetője többször is követelte a köztársasági elnök lemondását.

Dobrev szerint Sulyok a kétezres évek elején ügyvédként közreműködött abban, hogy a csongrádi földmaffia külföldi kézbe játszott át magyar termőföldeket. Állítása szerint Szeged környékén több mint ezer hektárnyi termőföld került strómanokon és zsebszerződéseken keresztül külföldi kézbe. Dobrev azt mondta, az adásvételekben három-négy ügyvéd játszott szerepet pénzért cserébe, az egyik ellenjegyezte az ajándékozást, a másik a kölcsönszerződést, a harmadik pedig a haszonélvezeti jogot intézte. Dobrev szerint egy ilyen szervezetnek volt az egyik tagja Sulyok Tamás, akit egy konkrét termőföld-ügylettel is összefüggésbe hozott. A Sándor-palota még aznap reagált a vádakra, Sulyok Tamás szerintük sosem vett részt törvénybe ütköző szerződés megkötésében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!