A Sándor-palota reagált Dobrev Klára vádjára: Sulyok Tamás szerintük sosem vett részt törvénybe ütköző szerződés megkötésében

2024. május 22. – 16:17

Másolás

Vágólapra másolva

Reagált a Sándor-palota arra, hogy Dobrev Klára, a DK EP-listavezetője szerdán azt állította egy videóban: Sulyok Tamás köztársasági elnök „egy köztörvényes bűnöző”, aki a 2000-es évek elején ügyvédként közreműködött abban, hogy a csongrádi földmaffia külföldi kézbe játszott át magyar termőföldeket.

Az elnöki hivatal friss közleménye szerint „Dr. Sulyok Tamás köztársasági elnök több mint 10 éve nem gyakorolja ügyvédi hivatását. Ügyvédi tevékenysége során mindenben a hatályos jogszabályoknak és ügyvédi esküjének megfelelően járt el. Dr. Sulyok Tamásnak nincsen takargatnivalója. Törvénybe ütköző szerződés megkötésében soha nem működött közre.”

Azt is írják, hogy az államfő „állampolgárként, jogászként, alkotmánybíróként és a testület elnökeként is bízott, és bízik most is a magyar igazságszolgáltatás rendszerében”. A Sándor-palota szerint „az államfő a mesterségesen felkorbácsolt politikai hangulat ismeretében nem lepődik meg a személyét ért támadáson, egyúttal az elhangzott rágalmakat a választási kampány részének, mindazonáltal rendkívül tisztességtelennek tartja, és határozottan visszautasítja”.

A köztársasági elnöki hivatal „a rágalmazóval szemben megteszi a megfelelő jogi lépéseket”, írják, vagyis várhatóan pert indítanak Dobrev Klára ellen, akinek konkrét állítása, hogy Sulyok Tamás egy olyan csoport tagja volt, amely Szeged környékén több mint ezer hektárnyi termőföldet játszott át strómanokon és zsebszerződéseken keresztül külföldi kézbe. Dobrev azt mondta, az adásvételekben három-négy ügyvéd játszott szerepet pénzért cserébe, az egyik ellenjegyezte az ajándékozást, a másik a kölcsönszerződést, a harmadik pedig a haszonélvezeti jogot intézte. DK Sulyokot egy konkrét termőföld-ügylettel is összefüggésbe hozta, és csütörtökre ígért részletes bizonyítékokat.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!