Baleset a Nemzetiben: a nyomozásban már nem gyanúsított az ügyelő

2024. május 9. – 15:07

Másolás

Vágólapra másolva

Már nem gyanúsítottja a Nemzeti Színház ügyelője a színházban történt tavalyi, Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia sérülésével járó baleset ügyében zajló nyomozásnak – értesült a Magyar Nemzet. A hét elején az Index írt arról, hogy az ügyelőt gyanúsítottként hallgatták ki. A nyomozás ugyanakkor folytatódik, ám a történteknek továbbra sincsen személyi felelőse.

A Magyar Nemzettel a Fővárosi Főügyészség közölte, hogy „a gyanúsítottként kihallgatott férfi panasszal élt a gyanúsítás ellen. A Budapesti IX. Kerületi Ügyészség a panaszt, valamint a nyomozás iratait megvizsgálta, és a panasznak helyt adott, ezért a férfi gyanúsítotti jogállása megszűnt”.

2023. november 10-én a Rómeó és Júlia előadása közben Horváth Lajos Ottó és Szász Júlia három métert zuhantak, mindketten súlyos sérüléseket szenvedtek. A színház igazgatója, Vidnyánszky Attila először benyújtotta a lemondását, de nem sokkal később ezt visszavonta, mert szerinte nélküle nem működne a színház. Szász azóta is terápiára jár.

A díszletet, amelyről a színészek lezuhantak, a baleset után hamar elbontották.

A két sérült színész egyelőre kártérítést sem kapott. Szász az Elle-nek egy interjúban azt mondta, hogy már sokkal jobban van, de az utcára még mindig egy mankóval megy, míg otthon már mankó nélkül jár-kel. A lába két helyen is eltört, méghozzá a szárkapocscsontnál és a lábszárcsontnál. Ezeket vassal és két csavarral rakták helyre. Három bordája is eltört, egy megrepedt, és valószínűleg emiatt légmellet kapott, amikor az egyik bordája felsértette a tüdejét. Ez akkor derült ki, amikor visszakerült a kórházba. Horváth a kezén sérült meg, rehabilitációja szintén hosszabb időt igényel.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!