Konyhakéssel szúrt a diáklány a bőnyi iskolában, a halállistán az áldozat öccse is rajta lehetett

2024. április 30. – 11:50

Konyhakéssel szúrt a diáklány a bőnyi iskolában, a halállistán az áldozat öccse is rajta lehetett
A késelő gyermek édesanyja tegnap délelőtt az iskola bejárata előtt várta, kiengedik-e hozzá lányát – Fotó: Cséfalvay Attila / Telex
Cséfalvay Attila
Cséfalvay Attila
Győri tudósító
Laczó Balázs
Laczó Balázs
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

Levették a lélegeztetőgépről a bőnyi iskolai késelés áldozatát, most már az a cél, hogy ne alakuljon ki szövődmény a 12 éves lánynál, értesült a Telex. A lány anyja lapunknak azt mondta: tudomása szerint a késelést elkövető diák „halállistáján” a 9 éves fia és gyerekei két unokatestvére is rajta voltak. A rendőrségen előre kitervelten elkövetett emberölés kísérletének gyanúja miatt folyik nyomozás.

Már nemcsak a közvetlen életveszélyen van túl, de elmondható, hogy sokkal jobban is van az a hatodikos kislány, akit hétfő délelőtt a Győrhöz közeli bőnyi iskolában szívtájékon szúrt egy késsel az osztálytársnője. A súlyosan sérült gyereket mentőhelikopter szállította a győri kórházba.

Információink szerint a tegnapi támadás áldozatát drámaian alacsony vérnyomással szállították be, ezért már a helikopterben vérátömlesztésre volt szükség az életben tartásához. Tegnap viszont levehették a lélegeztetőgépről, most pedig már az a cél, hogy ne alakuljon ki szövődmény, például fertőzés. Ha ezen is túljut – és ez jó eséllyel így lesz –, a protokoll szerint 7-10 napig tartják bent a kórházban megfigyelésre.

A szörnyű traumát átélt hatodikos diáknak legalább abban szerencséje volt az orvosok szerint, hogy az eset Győr közelében történt, mivel ilyen felkészültségű team nem minden hazai kórházban tudna azonnal összeállni. További fél- vagy egyórás késlekedés akár a lány életébe is kerülhetett volna – mondták a Telexnek.

Kiderült: a 12 éves kislány egy 20 centi hosszú pengéjű konyhakéssel szúrta meg a másik diáklányt a kicsengetés után. Halállistáját a rendőrség lefoglalta. Azon piros színnel voltak megjelölve azok, akiket még tervei szerint megölt volna.

Úgy tudjuk, a késelő lány halállistáján a kórházban fekvő hatodikos lány unokatestvérei is szerepeltek. Ezt erősítette meg a megkéselt lány édesanyja is, aki a Telexnek elmondta: a gyerekektől úgy tudja, nemcsak az áldozat két unokatestvére, hanem annak 9 éves öccse is rajta volt a papíron.

A kórházban fekvő Mirella azt mondta, egyelőre fél visszamenni az iskolába. Salzburgban dolgozó édesapja kedden meglátogatta. „Régi terv, hogy kivisz bennünket maga után Ausztriába, de eddig ezt nem szerettem volna, most viszont a történtek után elgondolkodom ezen a lehetőségen” – mondta az anya.

Fotó: police.hu
Fotó: police.hu

A Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság előre kitervelten elkövetett emberölés kísérletének megalapozott gyanúja miatt folytatja a nyomozást.

A megsérült kislány családjának első körben étkezési támogatást ad az önkormányzat, majd testületi döntés szükséges a további segítséghez, mondta Szabó Csaba bőnyi polgármester.

A késelés napjának estéjén több rendőrautó járőrözött Bőnyön, miután már hétfő délben elterjedt a híre annak, hogy az igazságszolgáltatást helyi állampolgárok szeretnék a kezükbe venni. Mint megtudtuk, szerencsére békében múlt el az első éjszaka Bőnyön és Rétalapon is, ahol az áldozat lakik.

Mindenkit az eset és ennek összes körülménye foglalkoztat. Az egyik lakó szerint a legkülönösebb, hogy arról még most sincs elképzelése senkinek, hogy mi indította erre a tettre a támadó gyermeket, mivel az iskolában tanulók egyike sem hallott az eddigi információk szerint konkrét előzményről.

Hétfőn a késelő kislány anyukája a Telexnek azt mondta: gyermekének apjával jó ideje megromlott a kapcsolatuk, fel is jelentette a rendőrségen korábban, ahol eljárás indult. Külön is költöztek, de hétvégén ismét úgy érezte, hogy megfenyegette őt a férfi, ezért múlt szombaton rendőrt hívott. Az asszony szerint ez is szerepet játszhatott a kislány viselkedésében.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!