Rendőrség: Halállistája volt a bőnyi kislánynak, aki hátba szúrta osztálytársát

2024. április 29. – 16:22

Rendőrség: Halállistája volt a bőnyi kislánynak, aki hátba szúrta osztálytársát
Nagy Ágnes ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettes – Fotó: Cséfalvay Attila / Telex
Cséfalvay Attila
Cséfalvay Attila
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

A hétfő reggeli bőnyi iskolai késelésről tartott sajtótájékoztatót délután a Győr-Moson-Sopron Vármegyei Rendőr-főkapitányság. Kiderült: a 12 éves kislány 20 centiméter pengehosszúságú késsel a kicsengetés után szúrta hátba osztálytársát. Halállistáját a rendőrség lefoglalta, piros színnel voltak megjelölve azok, akiket még tervei szerint megölt volna.

Nagy Ágnes ezredes, bűnügyi rendőrfőkapitány-helyettestől kérdezni nem lehetett, tájékoztatóját érezhetően előre megírta. Az ezredes azt mondta: hétfő reggel háromnegyed 9 előtt a bőnyi iskola igazgatója hívta a rendőrséget, hogy késelés történt az iskolájuk 6. osztályában. Egy 12 éves kislány az első órai kicsengetés után, amikor a gyerekek nagy része kiment a teremből, egy otthonról hozott, elrejtett, 20 centiméter pengehosszúságú késsel hátba szúrta az előtte ülő 12 éves osztálytársát, majd kihúzta azt a hátából és a padlóra dobta. A sérült kislányt életveszélyes sérüléssel mentőhelikopter vitte a győri kórházba, állapota most életveszélyes, de stabil, az intenzív osztályon ápolják.

Nagy Ágnes szerint az elkövető listát készített, melyen az osztálytársai neve szerepelt: pirossal azok voltak megjelölve, akiket szintén meg akart ölni, zölddel, akiket nem. A kést és a listát a rendőrség lefoglalta.

Az elkövetőt jó tanuló, csendes kislánynak írták le, motivációját a rendőrség vizsgálja, még tart a bűnügyi szemle és a kihallgatás. A késelőt gyanúsítottként hallgatják ki, egyeztetnek a vármegyei főügyészséggel is a nyomozás további menetéről.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!