A régi polgármester is elindul Simonka ellen Pusztaottlakán

2024. április 23. – 08:38

Másolás

Vágólapra másolva

Mégis akad kihívója Simonka Györgynek Pusztaottlakán. Sőt rögtön kettő. A választási jegyzék alapján nemcsak Kocsis Violetta, aki Magyar Péter mezőhegyesi fórumán jelentette be, hogy indul, hanem Szabó Miklós is megméretteti magát a júniusi választáson a település polgármesteri posztjáért.

Szabó Miklós 1990 és 2006 között már vezette a falut. A Magyar Narancsnak azt mondta, a lakosság felkérésére és két egyesület nem hivatalos támogatását élvezve indul az önkormányzati választáson, azért, mert semmiképp sem szerette volna, ha Simonka kihívó nélkül indul.

„Volnának itt feladatok, másrészt le akarom törni Simonka szarvát” – mondta.

Április 12-én derült ki, hogy Pál-Árgyelán Elvira, a Békés vármegyei Pusztaottlaka jelenlegi fideszes polgármestere mégsem indul a polgármesteri címért, így az egyetlen jelölt a település volt polgármestere, a költségvetési csalással vádolt korábbi fideszes országgyűlési képviselő, Simonka György lehet.

Simonka György és 32 társa ellen eredetileg költségvetési csalás bűntette miatt indult büntetőügy a Fővárosi Törvényszéken. A Központi Nyomozó Főügyészség 2019 augusztusában nyújtotta be a vádiratot, tavaly júniusban pedig arról írtunk, hogy Simonka alpakák, lámák és tevék között dolgozik egy pusztaottlakai szafariparkban. „A büntetőügyem folyamatban van, de közben dolgoznom is kell. Nagyon jólesik, amikor azzal jönnek oda a vendégek, hogy milyen szuper élmény volt” – mesélt akkor a munkájáról az egykori képviselő. Januárban derült ki, hogy Simonka ügyét újra teljesen elölről kezdik.

Múlt hét pénteken Magyar Péter mezőhegyesi rendezvényén jelentette be egy helyi nő, Kocsis Violetta, hogy ő is elindul a választáson. A valasztas.hu adatai szerint ő és Simonka is április 20-án vették át az ajánlóíveiket, Szabó pedig április 22-én. Pusztaottlakán egyébként 274-en szavazhatnak, és csak kilenc ajánlást kell összegyűjteni ahhoz, hogy valaki polgármesterjelölt lehessen.

Szabó Miklós a Magyar Narancsnak azt mondta, nem ismeri személyesen Kocsis Violettát, de a napokban egyeztetni fog vele, mert szerinte több esély lenne Simonka legyőzésére, ha csak egy jelölt indulna ellene.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!