Frakcióvezetője és egykori polgármesterjelöltje nélkül indul csatába a szegedi Fidesz

2024. április 17. – 21:57

Másolás

Vágólapra másolva

Úgy rakta össze csapatát, mint Marco Rossi szövetségi kapitány a magyar válogatottat, magyarázta szerda délutáni sajtótájékoztatóján Fülöp László, a Fidesz szegedi polgármesterjelöltje a nemrég megtámadott helyi Fidesz-irodában. „Én is ugyanígy gondolkodtam, az idősek, tapasztaltabbak és a fiatalok megfelelő arányát szerettem volna kialakítani” – mondta Fülöp a sajtótájékoztatón, amit csak a helyi kormánypárti sajtó Facebook-élőiben láthattunk, mert nem kaptunk rá meghívót. Budapesten Szentkirályi Alexandra főpolgármesteri kampánynyitóját tartották zárt körben, a sajtó azt csak a párt Facebook-élőjéből követhette.

A csapatban valóban sok a fiatal, a legfiatalabb 22 éves, de az átlagéletkor is 45 alatt van. Fülöp reméli, hogy a kémia is működni fog a jelöltek között. „Amint látják, csapatomban két hölgy is van” – mondta Fülöp, amikor a sorban az első női névhez ért. Tény, Botka László polgármester hétfőn bemutatott csapatába se fért több háromnál.

A szegedi Fidesz jelöltjei az önkormányzati választásra, középen Fülöp László polgármesterjelölttel – Forrás: SzegedMa / Facebook
A szegedi Fidesz jelöltjei az önkormányzati választásra, középen Fülöp László polgármesterjelölttel – Forrás: SzegedMa / Facebook

A Fidesz szegedi jelöltjei:

  1. választókörzet: Ruzsa Roland
  2. választókörzet: Korponyai Ernő
  3. választókörzet: Nógrádi Tibor
  4. választókörzet: Juhász Viktor
  5. választókörzet: dr. Polner Eörs
  6. választókörzet: dr. Farkas Levente.
  7. választókörzet: Mocselini Rudolf
  8. választókörzet: dr. Molnár István
  9. választókörzet: Horvát Alex
  10. választókörzet: Balogh Bence
  11. választókörzet: Kohári Nándor
  12. választókörzet: Bársony Mónika
  13. választókörzet: Kasza Bence Erik
  14. választókörzet: Szabó Csaba
  15. választókörzet: Fekete Márton
  16. választókörzet: Fekete György
  17. választókörzet: Német Ferenc
  18. választókörzet: Árgyelán Ferenc
  19. választókörzet: dr. Jánossy Kinga

A jelöltek között van helyi Fidelitas-elnök és -alelnök, Magyar Labdarúgó-szövetség vármegyei igazgató, ismert helyi rendezvényszervező, joghallgató, de még családtagok is: a 16-os körzetben induló Fekete György a 15-ösben szerencsét próbáló Fekete Márton édesapja.

A szegedi Fidesz nemrégiben nagyban átalakult. Tavaly nyár végén lemondott az elnök, Bartók Csaba. Utódjáról, az egyiptomi származású Rádi Ferízről később kiderült, hogy a DK tagja volt. Róla tavaly ősz óta semmit sem hallani.

A Fidesz egyéniben nem indítja újra jelenlegi frakcióvezetőjét, Tápai Pétert – ennek lehetőségét az önkormányzat lapja, a Szeged.hu már februárban meglebegtette. A lap akkori értesülései Chovanecz Kata esetén is beigazolódtak. Bár a jelenlegi képviselő több helyi ügyben is aktívan részt vett, valóban nem szerepel Fülöp listáján. A 2014-ben még polgármesterjelöltként indított Kothencz János sem indul újra önkormányzati képviselőnek, ezt ő maga jelentette be nemrég.

A kormánypárt 2002 óta hiába próbálja bevenni Szegedet. A polgármesterjelölteket tekintve az eszköztár mit sem változott két évtized alatt: a politikában annyira nem aktív, de szakmájuk miatt elismert jelölteket állítottak csatasorba választásról választásra. Volt, aki miatt majdnem megroppant a Fidesz szegedi szervezete, és később már nem is bízta a helyiekre a döntést az országos vezetés. Az elmúlt évtizedek jelöltjeiről, kudarcairól alábbi cikkünkben írtunk részletesen.

A szerző a Szegeder újságírója. A cikk a Szegeder és a Telex együttműködésének keretében jelenik meg a Telexen is.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!