Kovács Gergely: Nem rúgnék ki senkit csak azért, mert fideszes

2024. április 17. – 05:29

Másolás

Vágólapra másolva

„Nem lesz olyan nehéz 2024-ben itt, a XII. kerületben legyőzni a Fideszt. Sok munkát tettünk már bele, bárhol meg lehet ezt ismételni, meló kérdése” – mondta a Népszavának adott interjúban Kovács Gergely, a Magyar Kétfarkú Kutya Párt társelnöke, aki nagy fölénnyel, a szavazatok 61,11 százalékával nyerte meg az ellenzéki előválasztást a XII. kerületben, így ő lesz az ellenzék polgármesterjelöltje a június 9-i önkormányzati választáson.

Arról beszélt, a következő hetekben még részletesebben kidolgozzák a programjukat, és aztán igyekeznek minél több emberhez eljuttatni azt. Azt látja, hogy az ellenzéki szavazók egy részét már megnyerték, és a kormánypártiak sem teljesen elérhetetlenek, mert szerinte helyben a teljesítmény számít, és a XII. kerületben kevésbé jellemző a lejárató kampány, mint az ország más részein.

A júniusi választáson nyolc egyéni körzetben indíthat képviselőjelöltet a Kutyapárt, kettőben a DK, kettőben a Momentum. „Nekünk az az oké, aki dolgozik. Ha azt elérjük majd, hogy ne politikai alapon legyen kiválasztva senki, hanem a hozzáértés számítson, az már jó. Például nem rúgnék ki senkit csak azért, mert fideszes” – fogalmazott Kovács. Szerinte vannak a jó irodavezetők, akik értenek a dolgukhoz és dolgoznak is, és vannak a képviselők, akik nem értenek szinte semmihez, ők megszavazzák, amit kell.

Azt is mondta az interjúban, hogy a poénkodással sem hagy fel teljesen polgármesterjelöltként, mert szerinte „az értékes, értelmes dolgok meg a vicceskedés nem feltétlenül zárják ki egymást. A komoly, sokoldalas anyagainkat például együtt osztogatták passzivistáink az ingyen sör matricákkal.”

A XII. kerület az ellenzék számára Pokorni Zoltán idejében nehezen nyerhetőnek számított, őt 2006 óta négyszer választották újra. A legutóbbi választáson a szavazatok 59,57 százalékával nyert. Pokorni viszont idén már nem indul újra, helyette az alpolgármesterét, Fonti Krisztinát jelöli a Fidesz.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!