Borkai Zsolt felfedezte magában a hasonlóságot Magyar Péterrel

2024. április 17. – 19:08

Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

„Tizennégymilliárddal hagytam itt (a várost), erről jegyzőkönyv van” – állítja legújabb interjújában Borkai Zsolt, aki Dézsi Csaba András jelenleg regnáló, győri polgármester fő kihívója a júniusi önkormányzati választáson.

Kettőjük párharcát jó ideje már nem csak Győrben követik, mert bár a kampány hivatalosan csak most kezdődött el, ők már hónapok óta üzengetnek egymásnak. Azt is hozzá kell tenni, hogy bár a szocialista Pollreisz Balázs néhány napja visszalépett Pintér Bence javára, még így is maradt hat polgármester-aspiráns, aki Borkaihoz hasonlóan nyártól átvenné Dézsi Csaba András hivatalát.

Borkai a Propellernek most azt állította, jegyzőkönyve van arról, hogy az utódjának tizennégymilliárd forinttal adta át a városi kasszát. Azt állította, hogy a régi kollégái közül nagyon kevesen merik felvállalni vele a közösséget, mert „Győrben most a félelem uralkodik”.

Most már Borkai Zsolt is tudja, milyen az, amikor nincs mögötte a kormánypárti erő:

„…ma már a »ha nem vagy velünk, akkor ellenünk vagy« az igaz, és sajnos jól érzékelhető, hogy ha nem a kormánypártok elképzelése alapján élsz, gondolkodsz, cselekszel, bizony jön a megtorlás.”

Ennek ellenére vállalná, hogy együtt dolgozzon Orbán Viktorral és a Fidesszel is. Borkai az interjúban beszélt még arról, hogy:

  • Nagy a hasonlóság közte és Magyar Péter között, még akkor is, ha Magyar országos politizálásba kezdett, őt pedig csak Győr érdekli.
  • Ha nyer, a győri fürdőt visszaveszi az üzemeltetőtől a város számra.
  • Az iparűzési adót az Audi miatt le kellett vinni 2 százalékról 1,6-ra, így viszont a Győr csak az Auditól évente tízmilliárdos bevételre számíthat, és a többi helyi vállalkozás is jól járt.
  • Semmi köze Gyurcsányhoz, talán ha kétszer találkozott vele személyesen.
  • A gyerekvédelmet, a szakpszichológiai hálózatot erősíteni akarja Győrben, sportvezetőként találkozott ő is egy ilyen esettel, nyomoznak abban az ügyben.
  • Hamarosan unokája születik, ő pedig engedékeny nagypapa lesz.

Borkai Zsolt és Dézsi Csaba András egyébként sem baráti viszonya három hete jutott mélypontra, mikor Borkai az ATV-ben azt állította, hogy látott egy felvételt, amelyen Dézsi „megütött valakit”. Borkai embere, Hajtó Péter ennél tovább ment, amikor egy hazugságvizsgálóra kötve kimondta, hogy szerinte Dézsi földre nyomta és beletérdelt a felesége oldalába. Dézsi Csaba András és felesége az önkormányzat lapjában reagált és cáfolta a vádat, az „El a kezekkel a családunktól, Borkai!” cím pedig elárulja azt is, hogy a velük szembeni támadást valójában kinek tulajdonítja a házaspár.

Dézsi Csaba András néhány nappal a most szemlézett Propeller-interjú előtt az MCC győri képzési központjában tartott előadást, ott is beszélt az ügyről: „Az érdekelné az embereket, hogy egy bűnözői kör, amely a drogkereskedők, a családi erőszak és a bántalmazások körében él, és ebből nem tud kiszakadni rágalmazóként sem,

mert ennek a szerencsétlennek az a három agysejtje ekörül forog,

hogy lehet a mai világban, hogy ezek az emberek még nincsenek dutyiban? Csak hát ezt a kérdést érdekes módon nem teszik fel.”

Dézsi Csaba András azt is bejelentette hogy most szerdán kihallgatásra mennek a feleségével, mert feljelentést tettek az ügyben. A jelenlegi polgármester szerint „rémregény” születne abból, ha elmondaná, mik zajlottak elődje idejében. Elsütötte ismét, hogy „nem csontvázak estek ki a szekrényből, hanem egy egész köztemető”.

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!