Borkai szerint Dézsi megütött valakit, Dézsi azt mondta, lehet, a rendőrségnek kellene Borkait „bevarrni”

2024. március 26. – 14:26

Sudár Ágnes
Sudár Ágnes
Győri tudósító

Másolás

Vágólapra másolva

„Én láttam azt a felvételt, amelyen Dézsi Csaba András egy adott szituációban tettlegességig fajuló dolgot követett el” – mondta az ATV reggeli élő adásában a vendégként meghívott Borkai Zsolt.

Győr korábbi polgármestere, aki az újraindulását tavaly jelentette be, válasznak szánta ezt, miután a kérdezők az ismert jachtbotrányára visszatérve az erkölcsösségét feszegették.

„Ha ebben a versenyben kellene indulnunk, akkor azt mondhatom, hogy nem állok rossz helyen”

– mondta Borkai, akitől ezek után konkrétumokat követeltek az újságírók.

Borkai Zsolt ekkor belekezdett, hogy „sok pletyka terjeng Győrben, és nagyon foglalkoztatja a várost, hogy mi történt egy olyan nagyrendezvényen, amelyen több száz ember vett részt. Erkölcsös magatartás-e az, hogy ha botrányos módon tettlegességet követ el a polgármester?” Bizonyítékot kértek ezek után Rónai Egonék, Borkai pedig elmondta, hogy háromszáz ember szeme láttára történt az eset, ő nem volt ott, de látott róla videófelvételt. Kimondta azt is, hogy Dézsi megütött valakit. Mindez – elmondása szerint – másfél-két éve történt.

Győrben valóban jó ideje terjeng egy ezzel kapcsolatos pletyka Dézsi Csaba Andrásról. Egy-két hete aztán Győr jelenlegi fideszes polgármestere már azt mondta az önkormányzati rádióban futó műsorában – bűnözői kört emlegetve –, hogy mesterséges intelligencia segítségével készítenek róla videót. Még tavaly nyáron Dézsi a Telexnek azt nyilatkozta Borkai újraindulásának hírére, hogy abszolút tisztességtelen kampányra számít.

„Most nem nálam pattog a labda, ezzel az üggyel nem nekem kell foglalkozni. Dézsi Csaba Andrásnak ki kell állnia, és el kell mondania az igazságot” – mondta a Telexnek Borkai Zsolt az ATV-s felvétel után. Kérdeztük arról, hogy az ominózus videó neki is megvan-e, vagy csak látta, illetve ezt nyilvánosságra kívánja-e hozni a kampány során. „Én nem akarok senkit zsarolni, Dézsi Csaba Andrást sem. Előre menekülni csak az őszinteséggel lehet, ezt tanácsolom neki. Arra, hogy a birtokomban van-e a felvétel, a diplomatikus választ tudom adni: sem cáfolni, sem megerősíteni nem tudom.”

A sors úgy hozta, hogy Győr közgyűlését néhány órával Borkai Zsolt tévés szereplése után tartották, ott a szocialista Pollreisz Balázs rákérdezett, hogy létezik-e olyan videófelvétel, amivel a polgármestert zsarolni lehet. Dézsi Csaba András azzal kezdte, hogy „Borkai Zsolt kampánytevékenysége rágalmazási stádiumba érkezett”.

„Értem én, hogy valaki fölé akar kerekedni a másiknak, de képtelen erre, mert ismeri mindenki, és amivel egyszer lebukott, az sok ezerszer előfordult. Nyilván nem lehet szentet faragni abból, aki nem az; nem lehet okos embert faragni abból, aki nem az, és kevésbé befolyásolható embert abból, akiről még a felesége is azt mondja, hogy nagyon befolyásolható.”

Aztán továbbment, arról beszélt, hogy „látjuk egy ember vergődését a hatalomért”, Dézsi hozzátette azt is, hogy három éve tudja, hogy Borkai újra fog indulni, mert ezt egy telefonhívás alkalmával elmondta neki. Végül a polgármester bejelentette, hogy egy hete feljelentést tett a rendőrségen kényszerítés bűntett alapos gyanúja miatt, ismeretlen tettes ellen.

Bár tudnék mutogatni is akár, hogy kik szerepelnek a feljelentésben, kikkel szemben vannak tanúk.

Győr jelenlegi polgármestere azt is bejelentette, hogy elrendelték a nyomozást az ügyben és reméli, hogy az minél előbb eredményre vezet. „Akkor kiderül, hogy ez a mai interjú az ATV-n valamiféle mentegetőzés volt-e. Majd Zacher Gábort megkérdezem, mit gondol erről…” Nincs olyan felvétel, amivel zsarolni lehet, olyanról hallottam – ismételte meg a korábban elhangzott mondatot –, „amit mesterséges intelligenciával próbáltak machinálni”.

A végére hagyta a legerősebb mondását:

„Ez az ember egy tátongó seb, ezt én bevarrom a győriek segítségével tizenegy hét múlva, de lehet, hogy a rendőrségnek kell őt bevarrni.”

A Telex fontosnak tartja, hogy az egész ország területéről szállíthasson az olvasóinak sztorikat, ezért közlünk gyakran vidéki riportokat. Mivel minden térséget nem tudunk lefedni budapesti szerkesztőségünkkel, keressük az együttműködést vidéki újságírókkal, és fokozatosan országos tudósítói hálózatot szeretnénk kiépíteni. Ez a cikk is egy ilyen együttműködés keretein belül készült.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!