Győri fürdő trágárkodó üzemeltetője: Borkai Zsolttól nem kérek bocsánatot, a győriektől igen

2024. április 11. – 12:24

Másolás

Vágólapra másolva

„Én itt egy magánember vagyok, nem vagyok közszereplő, ez egy magáncég, egy százszázalékos tulajdonú magáncég, és egy magáncég zárt ajtója mögött lévő beszélgetést vittek ki szándékosan” – kezdte az ATV Start című műsorában Kovacsics Imre, a győri fürdőt üzemeltető Rába Quelle ügyvezető igazgatója, aki azután került a figyelem középpontjába, hogy kikerült róla egy feltehetően összevágott hangfelvétel egy Borkai-párti csoportban.

Ezen Kovacsics válogatott trágárkodásai hallhatók, miközben arról beszél, hogy sajnálja, hogy valaha köze volt Győrhöz, és azon gondolkodik, hogy visszaadja a fürdőt, és akkor majd kiírhat új pályázatot az üzemeltetésre az önkormányzat. A felvételen arról is beszélt, hogy veszteségesen működnek, illetve, hogy a nyitó ünnepség előtt egy nappal derült ki, hogy majdnem nem tudnak kinyitni, és azóta is sok a műszaki hiba.

Kovacsics most a műsorban azt mondta, alig páran kérdezték meg, egyáltalán ő van-e a felvételen, egyébként pedig feljelentést fog tenni. „Hiszen ebben az országban nonszensz, hogy hálószobákban, baráti társaságokban, üzleti megbeszéléseken felvesznek valamiket, és így kell a magyar embereknek élni” – mondta azzal, hogy a vonatkozó megbeszélésen mindösszesen hat-nyolc ember volt bent, bizonyára ki fog derülni, hogy ki szivárogtatott ki. Amit a peren nyernek, azt pedig jótékony célra fordítják majd, magyarázta.

Arra a kérdésre, hogy nyírná-e Borkai Zsoltot, ahogy az a felvételen elhangzott, Kovacsics azt mondta, hogy akkor igen, ha „egy ilyen erkölcstelen embert megválasztanának Győr polgármesterének. El nem tudnám képzelni. Gondoljunk bele egy iskolai ünnepségbe vagy egy bölcsőde átadásba. Amikor egy ilyen múlttal valaki odaáll, hogy lehet erkölcsi tartása.”

Azzal folytatta, hogy Borkai haveri körének „valamiért megtetszett a fürdő”, amit 2023-ban adtak át, de ők majd mindent el fognak követni azért, hogy ha esetleg más üzemeltetőhöz kerülne a fürdő, akkor „abban az esetben közpénzt ne lehessen felhasználni az üzemeltetésre, ahogy most sem.”

Az nem derült ki, hogy ezt pontosan hogyan szeretnék elérni, de az a beszélgetésből kiderült, hogy jelenleg 2027-ig van szerződése a Rába Quelle-nek az üzemeltetésre.

A 25 perces megbeszélés alatt többféle trágárkodás, minősítés elhangzott, egy pontos Kovacsics azt is mondta, hogy „száz forintot nem bírunk emelni hülye embereknek, akik ide bejönnek”. Amikor erről kérdezték, az ügyvezető hosszan beszélt arról, hogy ez az összevágott felvétel 2-2,5 perc volt, ő meg nagyon ideges volt, mert a próbaüzem sem tudott megvalósulni, és egyik nap még gyeptégláztak, másnap meg már nyitottak, közben pedig minden hiba kijött az üzemeltetés alatt.

„De képzelje el, hogy én is egy ember vagyok, bár azt hiszem, egy robot vagyok, mert reggel hat órakor kelek, sokszor pedig még este 10-kor megyek haza a munkából, hogy ma is több száz embernek adhassak megélhetést (…) Én is, hát, úgy mondhatom, hogy kiakadhatok valamikor, amikor becsukom az irodám ajtaját, és akkor azt mondom, hogy ez így nem megy jól. Hozzáteszem, hogy azokat az embereket nagyon-nagyon irigylem, akinek olyan önmérséklete van, aki egy ilyen nyitás után (…) higgadt tud maradni. Természetesen nem szép, amit mondtam, minden embertől, ha úgy érzi, hogy megsértettem, hogy elnézést kérek, de nem ez volt a szándék” – mondta végül.

A kontextusra is kitért. Eszerint a helyzet valahogy úgy nézett ki, hogy bent ültek a megbeszélésen többen, köztük Borkai Zsolt egyik barátja is, akinek Kovacsics eltévesztette a nevét. Ekkor ő kijavította Kovacsicsot, mire ő jelzős szerkezettel visszaszólt „Borkainak és csapatának, és elmondtam azt, hogy amennyiben Győr város őket fogja megválasztani, akkor én soha az életben nem teszem be a lábam, letagadom azt is, hogy itt van, itt születtek a gyerekeim, ott van a legtöbb barátom, de az, amilyen erkölcsi rontásba vitte ő a várost, nem értem meg, hogy egyáltalán hogy indulhat. Azt sem érzem meg, hogy kaphat valaki olimpiai életjáradékot” – folytatta az ügyvezető, aki azt mondta, Borkai Zsolttól nem kér bocsánatot, de a győriektől, ha úgy érzik, megsértette őket, akkor igen.

Kovacsics Imre kitért még arra is, hogy az országban összesen 12-13 fürdőt üzemeltetett, épített, hozzá köthető az első Hagymatikum is, és Gyulán is dolgoztak, nem amatőrök.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!