Feljelentést tett a Lánchíd felújításával kapcsolatban Budai Gyula

2024. április 17. – 13:10

Másolás

Vágólapra másolva

Feljelentést tett Budai Gyula a Lánchíd felújításával kapcsolatban, a fideszes országgyűlési képviselő ezt a Facebook-oldalára kiposztolt videóban jelentette be szerdán. Azt mondta, hogy a napokban kapott egy levelet, amely fontos információkat tartalmaz a Lánchíd felújításával kapcsolatban, és az alapján hivatali vesztegetés miatt feljelentést tett a Nemzeti Nyomozó Irodánál. Budai a feljelentéshez csatolta a levelet, és azt is mondta a videón, hogy a levélíró információi szerint Vig Mór a Mammutba járt be elszámolni egy biztonsági cég irodájába, amely kapcsolatban áll az A-Híd Zrt.-vel. „Az elszámolás a biztonsági cég vezetőjével történt. A levélíró információi szerint ebből a pénzből jelentős összegek kerültek át a fővároshoz” – mondta a videón a képviselő.

Az A-Híd Zrt.-nél – és még 32 helyszínen – 2023 végén tartottak házkutatást az adóhatóság nyomozói. Ez a cég végezte a Lánchíd felújítását összesen 18,8 milliárd forintért. A NAV egy számlagyár ügyében nyomozott, ebben az ügyben előzetes letartóztatásba került Vig Mór, egy eltiltott ügyvéd. Az A-Híd Zrt. a Vig Mór tulajdonában álló Sunstrike Kft.-vel volt szerződéses kapcsolatban, és sajtóhírek szerint 1,4 milliárd forint értékben utalt pénzt Vig cégének, aki annak nagy részét magánszámlára, illetve ügyvédi letéti számlára helyezte, ahonnan a készpénzt valaki felvette.

Az Opten szerint a Vig Mór 100 százalékos tulajdonában álló Sunstrike 36 fővel dolgozik, fő profilja a filmgyártás, írtuk. Úgy tűnik, hogy a cég az A-Híd megbízásából rövidfilmeket készített, például amikor bizonyos ATV-s, vagy Hír TV-s műsorokat szponzorált a cég. Vagyis az körvonalazódik, hogy az A-Híd a rövid építészeti spotok előtt és után hirdette magát, és közben lement valami építészeti rövidfilm a világ száz csodájáról.

A napokban jelent meg a Kormányzati Ellenőrzési Hivatal (Kehi) jelentése a Lánchíd felújításának pénzügyi vizsgálatáról, erről részletesen ebben a cikkben írtunk. Nem sokkal a jelentés megjelenése utána az A-Híd Zrt. közleményben reagált a hivatal megállapításaira, melyben visszautasította, hogy bűncselekményt követett volna el a Lánchíd felújítása során. Erről bővebben ebben a cikkünkben írtunk.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!