Helyreigazítást közölt a Metropol, valótlanságokat állítottak a fővárosi gyomhelyzetről

2024. április 12. – 19:30

Másolás

Vágólapra másolva

Helyreigazítást közölt pénteken a Metropol, mivel egy 2023. augusztusi cikkükben több valótlanságot is állítottak.

Az „Évekre tönkrevágták Budapest zöldterületeit Karácsonyék a gyomtengerrel” című írásban az szerepelt, hogy a fővárosban évek óta elhanyagolják a gyommentesítést, és az erre szánt összeget más, „a holdingvezér számára kedvesebb tevékenységre csoportosították át”. A helyreigazítás szerint viszont valótlanul állították azt, hogy a főváros nem tartja be a saját rendeletét, amikor nem kaszáltat, „hiszen fővárosi rendelet határozza meg a kaszálások rendjét”.

A helyreigazításról Karácsony Gergely főpolgármester osztott meg egy képet a Facebook-oldalán, és megjegyezte: „Csak a szokásos. Hazudtak, lebuktak. Júniusban megbuknak.”

A Metropol tavaly augusztusban nagyon rápörgött a fővárosi gyomhelyzetre, fotópályázatot is hirdettek, amiben Budapest leggyomosabb területeiről kértek fotókat az olvasóiktól. A kormánypropagandát toló újság nem sokkal később eredményt hirdetett, de ebbe becsúszott egy kis baki. Az első helyezést elért fotó ugyanis nem a főváros, hanem a Közép-Duna-Völgyi Vízügyi Igazgatóság által kezelt területen készült a Duna-parton, vagyis állami tulajdon. A második helyezett fotó pedig Kőbányán, a X. kerületi önkormányzat fenntartásában lévő parkban készült.

A fővárosi méhlegelőket előszeretettel minősítik gyomos területeknek a kormánypropagandában, miközben már az első évben 2,5-szer több beporzó és 2-4-szer több növényfaj jelent meg ezeken a területeken, a mezei virágok tucatjai mellett például olyan védett növényfajok is, mint a méhbangó, a Duna-völgyi csillagvirág és a budai imola. Ráadásul ezen lapokban a fideszes városokban jó a méhlegelő, de ha Budapesten van, akkor az alkalmatlanság jele.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!