Szentkirályi Alexandra lett a Fidesz budapesti elnöke, hivatalos a főpolgármester-jelöltsége

2024. április 11. – 20:58

Másolás

Vágólapra másolva

„A Fidesz – Magyar Polgári Szövetség budapesti választmányának elnöksége a nap folyamán tartott ülésén Szentkirályi Alexandrát választotta meg a párt budapesti elnökének, így a Fidesz főpolgármester-jelöltje a párt budapesti elnöke” – közölte a Fidesz csütörtökön. Március 14-én kiderült, hogy a Fidesz budapesti választmánya egyhangú döntéssel Szentkirályi Alexandrát javasolja a Fidesz–KDNP-szövetség főpolgármester-jelöltjének, ehhez viszont a párt országos választmányának szavazására is szükség volt. Ez csak formalitás volt, de most megtörtént, így már hivatalosan is Szentkirályi lesz Karácsony Gergely és Vitézy Dávid kihívója Budapesten.

Szentkirályi Alexandra, aki korábban Tarlós István főpolgármester-helyetteseként már kipróbálhatta magát a városvezetésben, a Facebook-oldalán jelezte, hogy elfogadja a felkérést. „A nemzet fővárosa olyan főpolgármestert érdemel, aki nem a kormány ellen harcol, hanem együttműködik a kormánnyal a budapestiek gyarapodásának érdekében.” Szentkirályi Alexandra politikai pályájáról ebben a cikkben írtunk részletesebben.

Szentkirályit Vitályos Eszter váltotta a kormányszóvivői poszton, ő a csütörtöki kormányinfón debütált, tudósításunkat itt olvashatja el újra.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!