Nagy Ervin: '56-hangulatom van

2024. április 2. – 21:14

Másolás

Vágólapra másolva

Nagy Ervin úgy érezte, ugrania kell, amikor Magyar Péter közvetítőn keresztül megkereste azzal, hogy álljon a mozgalma mögé. A színész azzal indokolja szerepvállalását Magyar mellett (ami néha sofőrködést jelent egy tüntetésen), mert úgy érzi, értékközösséget tud vállalni a NER-ből kicsekkoló férfival. Amikor pedig feleségének, Borbély Alexandrának is elújságolta Magyar megkeresését, a színésznőt forradalmi hév kapta el, és örült – mondta el Nagy Ervin az ATV műsorában, az Egyenes beszédben kedd este.

„Szerintem ez egy történelmi pillanat. (…) '56-hangulatom van, és másoknak is ez van, amikor ott vannak (Magyar tüntetésein – a szerk.). Aki kijön egy ilyen tüntetésre, az érzi generációtól függetlenül, hogy itt az a lehetőség van a levegőben, hogy olyan új országot építsünk, amiben magyar ember magyar embernek nem farkasa” – mondta a műsorban Nagy Ervin.

A színész szerint azért is állt be Magyar Péter mögé, mert Varga Judit volt férje mindkét csalódott politikai tábornak alternatívát kínál. Nagy Ervint arról is kérdezte Rónai Egon a műsorban, hogy mennyire zavarja Magyar Péter NER-es múltja. A színész erre a témára reagálva azt válaszolta, hogy nem lehet a tökéletes a pillanatra várni, a magyar értelmiség viszont általában ezt teszi, és inkább a szőrszálat keresi a feltűnő közéleti szereplőkben, azért, hogy „ne kelljen mellé állni, ne kelljen kockázatot vállalni”.

„Nagyon sajnáltam a gyerekeket. És ezt a nőt is sajnáltam”

– reagált a színész Varga Judit frizbis beszélgetésére. Nagy hozzátette, Varga érzéseit nem akarja kritizálni, és a házasságukban történtekről sohasem derül ki az igazság, de szerinte a korábbi igazságügyi miniszter hibázott ezzel az interjúval.

A színész elmondása szerint rákérdezett Magyarnál a Varga Judit interjújában elhangzottakra, és neki is ugyanazt mondta, mint amit a nyilvánosságnak is. Magyar korábban nem tagadta, hogy mondtak egymásnak kevésbé szépeket Vargával a 18 éves kapcsolatuk során, és azt is mondta, valóban előfordult, hogy beült a hátsó ülésre, és valóban sokszor fontosnak érezte, hogy bocsánatot kérjen. Magyar korábban azt írta az interjúról, hogy azt a Karmelitában megírt forgatókönyv alapján készítették elő.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!