Magyar Péter: Orbán Viktor küzd, mint malac a jégen

2024. április 2. – 15:03

Magyar Péter: Orbán Viktor küzd, mint malac a jégen
Forrás: Spinoza Színház / Youtube

Másolás

Vágólapra másolva

Már politikusnak tartja magát Magyar Péter, legalábbis azóta, hogy március 15-én bejelentette, pártot szervez. Ha időben kapcsolt volna, akkor szerinte még bejegyeztethetett volna egy pártot, most már inkább már meglévő pártokkal tárgyal egy fúzióról, bár „párat már Tóni kilőtt. Volt, akit megzsaroltak vagy megvettek” – mondta a volt igazságügyi miniszter, Varga Judit volt férje a Rangos Katalinnak adott interjújában a Spinoza Színházban.

Magyar szerint ő eleve politikai érdeklődéssel „volt megáldva”, ellentétben a volt feleségével, aki szerinte sosem akart miniszter lenni vagy közéleti szerepet vállalni. Így aztán „be volt vonódva a felesége munkájába” a házasságuk alatt, állítása szerint ő készítette neki a közösségi médiás bejegyzéseket is.

Sok mindent meg is beszéltek, Magyar szerint Varga Judit sokat megosztott vele. Ami a pár napja nyilvánosságra hozott felvételén volt hallható, az Magyar szerint „csak a jéghegy csúcsa”. Ebben a volt igazságügyi miniszter azt állította, Rogán Antalék belenyúltak az ügyészségi iratokba a Schadl–Völner-ügyben, és kihúzatták a számukra kedvezőtlen részleteket. Varga arra is utalt, hogy nem tudtak mindent kihúzatni az aktákból, ami szerinte azért történhetett meg, mert Polt Péter főügyész „az ügyészségen belül nem ura a helyzetnek”.

Magyar azt mondta, nem büszke erre a felvételre: „Szinte biztos voltam abban, hogy nekem ezt nem kell felhasználnom, mert nem lesznek annyira buták, annyira hülyék a srácok, hogy belenyomjanak engem vagy minket az árokba, mert akkor még viharosan, de együtt éltünk. De a szükség törvényt bont. Meg van olyan közérdek, amikor azt gondolja az ember, hogy olyan eszközt is meg lehet engedni, amit egyébként nem”.

Szerinte azok a felvételek, amiket készített, valószínűleg Rogán Antaléknak is megvannak, mert „valószínűleg a ház is be volt poloskázva, mióta Varga Judit miniszter volt”, és a telefonját is szerinte több mint 3 éve lehallgatják.

Magyar azt is állította, hogy a volt felesége azért még annál is többet tudhat, mint amennyit neki elmondott. „De közel sem annyit tud, mint Gulyás Gergely vagy egy bárki”, mondta. Elismételte, hogy Gulyás a barátja volt – nem is lehet véletlen, hogy a kormány részéről épp a betegszabadságon lévő miniszternek kellett reagálnia az egész ügyre. De Magyar szerint neki nincs kifogása Gulyás ellen: „Azon kevesek közé tartozik a kormányban, akik nem lopnak, csalnak, »hazudnak« – bár egy politikusnak egy kormányinfón meg kell védenie a kormány döntéseit”. Magyar néha azért azt látja ilyenkor a miniszteren, hogy „izzad, és nem mond igazat”.

Rogán Antal propagandaminiszterrel szerinte neki sosem volt, nem is lesz ilyen kapcsolata, hiszen „az nagyon nem mindegy, hogy magánvagyont magánhadsereggel és több tízmilliárd forinttal építesz csak úgy, és azt mondod, hogy van egy találmányod, ami fial neked”. A Miniszterelnöki Kabinetirodát vezető miniszter találmánya elvileg egy olyan technológia, ami biztonságos azonosítást akar nyújtani az okostelefonon vagy tableten megejtett kézi aláírásoknál.

Magyar szerint ő előre átgondolta, „kire érdemes lőni”, Rogánt pedig eléggé népszerűtlen figurának gondolja Magyarországon, de a Fideszben is, így aztán támadhatónak is látja.

Orbán Viktort nem akarta támadni, mert emberileg más karakternek látja Rogánnál – az első kormánya alatt szerinte a miniszterelnöknek még voltak víziói, bár ma már nincsenek.

Most már inkább szerinte az Orbán családjának és haveri körének kijátszott milliárdokról és a hatalom megtartásáról szól a történet a miniszterelnöknél. Meg a politikai örökség építéséről, hiszen „nem mindegy, hogy milyen módon kerül be a történelemkönyvekbe – nyilván még küzd, mint malac a jégen”.

Azt is mondta, a 2022-es országgyűlési választáson ő maga a Magyar Kétfarkú Kutya Pártra akart szavazni, csak a gyerekei behúztak helyette a Fideszre, mert azt mondták neki: „az anyukánk a miniszter, és azért ilyet mégse csinálunk”. Igazat adott nekik.

Arra számít, hogy az április 6-ra meghirdetett újabb tüntetése jóval nagyobb lesz, mint a március 15-i volt. Arról egyébként most azt mondta, körülbelül 15 ezren voltak rajta, miközben korábban rendszeresen 50 ezer résztvevőről beszélt, a Lakmusz mérései szerint pedig 30-35 ezren lehettek ott az Andrássy úti demonstráción. Az újabb szombati megmozdulása szerinte „sorsdöntő lesz, rengetegen lesznek. Ha ott leszünk 100-150 ezren, bármennyien, szép idő lesz, az óriásit fog ütni a NER-en. (…) Ezt a pillanatot már nem a NER uralja. És ez nem egy pillanat, hanem másfél hónap. Ilyenre a NER történetében 14 év alatt még nem volt példa”.

Magyar szerint most az várható, hogy több szereplő is nyilvánosan ki fog állni mellette. Ehhez megemlítette Nagy Ervint, „az egyedüli tökös csávót”, aki az eddigi két megmozdulásán is ott volt – az elsőn felszólalt, a másodikon egy teherautóval hozott neki hangtechnikát. Magyar szerint Nagy Ervin az egyik beszélgetésükkor egy olyan „kultúrvíziót tett le elém, hogy azt mondtam neki, ha én valahol polgármester leszek, te leszel a művház vezetője. De ha nem az leszek, akkor leszel más”.

Az interjút az elmondások szerint március 27-én vették fel. Magyar azt is mondta benne, hogy az előző után újabb idézést kapott az ügyészségtől meghallgatásra, de ekkor még nem tudta megmondani, mi ez pontosan.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!