Borbély Lénárd: Németh Szilárd hosszú polgármester-castingot tartott, 17-en nem vállalták

2024. április 2. – 18:59

Másolás

Vágólapra másolva

A Fidesz csepeli polgármesterjelöltje valójában Németh Szilárd jelöltje, akit egy hosszú castingon választott ki Németh: 17 ember visszautasította, csak a 18. ember vállalta el a jelöltséget – ezt állítja Borbély Lénárd, Csepel független, Fideszből kizárt polgármestere, aki az ATV Voks 2024 című műsorának volt a vendége.

Borbély szerint Németh Szilárd, illetve a helyi Fidesz korábbi választási ajánlata „fricska” is egyben, mert annak elfogadásával az ellenzéket segítették volna hatalomba. Borbély arról beszélt, hogy hiába volt az ajánlat, az őt lejárató bejegyzések és a „baloldali polgármester támogatása” nem szűnt meg Németh Szilárdék részéről. A XXI. kerületi polgármester elmondta, hogy néhány hónapja létrejött egy csepeli honlap is, ami hasonlít egy másik, már régebb óta meglévőhöz. Ezt állítása szerint az ő lejáratására és a helyi Fidesz, illetve az ellenzék jelöltjének népszerűsítésére használják a kerületben.

Arról, hogy közel áll-e a Fideszhez, azt mondta, hogy értékrendje nem változott. „Amit gondoltam a világról 2002-ben, mikor beléptem a Fideszbe, azt gondolom azóta is, ez nem változott meg” – fogalmazott.

Azt állítja, hogy Németh Szilárddal korábban emberi, „már-már családi kapcsolatban” voltak.

Ehhez képest a mostani helyzet véleménye szerint sem normális, de „a csepeliek tudják, hogy Némethnek egyetlen célja van”: az, hogy ő ne legyen polgármester. Felidézte, hogy kapcsolatuk 2014-ben romlott meg, ami eleinte inkább lelki folyamat volt. Később azonban olyan ügyekben is egymás ellen fordultak, amikben korábban közösen álltak ki a helyi baloldallal szemben, példának hozta a csepeli Duna-part beépítését. Borbély Lénárd azt javasolja mindenkinek, hogy nézzen körbe Csepelen: állítása szerint a helyi MSZP-frakcióban hárman Németh Szilárdnak dolgoznak. A polgármester a kerületnek az eddigiek folytatást ígéri egy teljesen új csapattal, „olyanokkal, akik kizárólag a csepeliek érdekeiért dolgoznak”.

Csepelen a helyzet nagyon nem egyszerű: a kerület polgármesterét, Borbély Lénárdot Németh Szilárd tavaly kizáratta a Fideszből, majd alkalmatlansággal és a közpénzek elherdálásával vádolta, hogy aztán választási megállapodást ajánljon neki. A belviszály odáig fajult, hogy jelenleg a két fél a Gyurcsánnyal való összejátszás mellett már elmagyarpéteresedéssel is vádolja egymást – mutattuk be a helyzetet. Borbélyék szerint Németh az ellenzéket segíti, miközben a csepeli Fidesz olyan közleményeket ad ki, miszerint létrejött a Borbély–Gyurcsány-tengely.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!