Durvul a Fidesz csepeli belháborúja, már közpénzlopást és maffiázgatást emlegetnek

2024. március 1. – 09:44

Másolás

Vágólapra másolva

Folytatódik a csepeli fideszes belháború, amelynek előző részében a közpénzből birkózóakadémiát épített Németh Szilárd támadta Csepel polgármesterét a focira költött közpénzek miatt. A 2024-es választások előtt még felfokozottabb a hangulat, ugyanis a csepeli Fidesz közleményt adott ki pénteken a csepeli exfideszes polgármestert kritizálva. Ebben azt írják többek között, hogy

  • Borbély „nem hajlandó lemondani a közpénzek személyes érdekű és kampánycélú lenyúlásáról”;
  • ezért akadályozza Csepel 2024-es költségvetését, amelyről nem tárgyal nyilvánosan;
  • és amúgy is: „Közben a képviselőket egyenként idézi be ”szakmai egyeztetésre„, magyarul: maffiamódszerekkel zsarolja, fenyegeti és megpróbálja megvesztegetni a képviselőket.”

A csepeli Fideszt zavarta továbbá az is, hogy

„Ennél még aljasabb és megengedhetetlen, hogy a csepeli önkormányzati tulajdonú, közpénzen fenntartott (!!!) médián (Csepeli Hírmondó, csepel.hu) keresztül kizárólag ő szólal meg”

– ez a helyzet a Fidesznek ismerős lehet: a közpénzen működő köztévén is hasonlóan a kormány narratívája jelenik jellemzően meg. 2022-ben például összesítettük, hogy az elmúlt négy évben összesen tizennyolcszor szerepelhetett ellenzéki képviselő köztévés műsorban.

A Csepel-saga

Csepelen 2022 decemberében Németh Szilárd inkább feloszlatta a Fidesz-alapszervezetet, csak hogy kizárhassa onnan Borbély Lénárd polgármestert. Némethtel ellentétben azonban Borbély Lénárd népszerű Csepelen, ezért 2024-ben egy civil egyesület színeiben újraindul a kerület vezetéséért. A Fidesz pár napja jelentette be Dudás Zoltánt mint a Borbéllyal szemben indított jelöltjét.

Borbély kiszorítása azért is volt kemény húzás a Fidesz alelnökétől, mert több mint húsz éven át volt a kormánypárt tagja, ráadásul sokáig Németh Szilárddal együtt vezették a csepeli önkormányzatot. Németh négyéves polgármestersége alatt Borbély volt a helyettese, amikor pedig Németh 2014-ben az országgyűlési képviselőséget választotta, Borbély lett az utódja.

Csatározásuk hátterében álltak olyasmik is, mint a 2,4 milliárdos csepeli birkózócsarnok ügye vagy a csepeli focicsapat sorsa. De a hírek szerint elég erős szerepet játszott a csepeli fideszes belháború kirobbanásában az is, hogy Németh nem tudta elengedni, hogy nem ő irányítja már a kerületet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!