Völner ügyvédje: Senki sem értesítette Völner Pált, hogy titkos megfigyelés zajlik ellene

2024. március 26. – 18:24

Másolás

Vágólapra másolva

Sem fél évvel, sem három nappal korábban nem értesítette senki arról Völner Pált, hogy nyomozás és titkos megfigyelés zajlik ellene – közölte a 24.hu-val a volt államtitkár ügyvédje. Pap Gábor szerint ha lett volna ilyen figyelmeztetés, akkor Völner ezt azonnal jelezte volna az Országgyűlés mentelmi bizottságának, hiszen egy parlamenti képviselő lehallgatását törvény tiltja a mentelmi joga miatt. Ezt a büntetőügy tárgyalásán is szóvá tették már.

A Telex birtokába került anyagok alapján azonban látható, hogy változás állt be Völner Schadlhoz való viszonyában azután, hogy a Karmelitában járt, hivatalosan csupán egy szokásos munkamegbeszélésen. A változás menetét ebben a videónkban mutatjuk be részletesen:

Az ügyvéd azután nyilatkozott, hogy Magyar Péter nyilvánosságra hozott egy felvételt, amelyen volt felesége, Varga Judit még igazságügyi miniszterként arról beszél, hogy Völnert figyelmeztették, hogy nyomozás folyik a Magyar Bírósági Végrehajtói Kar elnöke és így a vele kapcsolatban álló Völner ellen is.

A felvétel szerint Varga is Rogán Antal emberének tartotta Schadlt, de már késő volt ahhoz, hogy kimentsék a helyzetből, mert a legfőbb ügyész, az egykori Fidesz-képviselő Polt Péter az ügyészségen belül „nem ura a helyzetnek”.

A Schadl–Völner-ügyről ebből a cikkünkből tájékozódhat, a Magyar által nyilvánosságra hozott felvétel részleteit itt olvashatja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!