Szujó Zoltán: Rendben voltak az Esztergom–Nyerges Rally biztonsági tervei

2024. március 25. – 18:55

Másolás

Vágólapra másolva

Szujó Zoltán, a Magyar Nemzeti Autósport Szövetség (MNASZ) elnöke hétfőn elmondta a Hír TV Radar című műsorában, hogy szerinte alapjaiban kell újragondolni a magyarországi raliversenyek megrendezését és lebonyolítását.

Szujó a nyilatkozat elején hangsúlyozta, hogy a baleset helyszínén nézők tartózkodtak az elzárt területen, és bár többször is távozásra szólították fel őket, nem mentek el. A történtek után végzett gyors vizsgálat szerint a verseny rendezésére vonatkozó biztonsági tervek rendben voltak.

Szujó elmondta, hogy a baleset miatt vizsgálóbizottságot hoztak létre, és belső vizsgálatot rendeltek el a szövetségben, amelynek végén konkrét javaslatokat nyújtanak majd be az összes érintett szervhez és hatósághoz, hogy ilyen tragédia többé ne történhessen Magyarországon.

A belső vizsgálatok eredményeiről későbbre ígért tájékoztatást az autósport-szövetség.

A vasárnap kora délután, a 11. Esztergom–Nyerges Rally Bajót és Lábatlan közti gyorsasági szakaszán történt versenybalesetben négyen meghaltak és nyolcan megsérültek. Az esetről több felvétel is készült.

A rendőrség hivatalos közleményében is szerepel, hogy néhányan a közönségtől elzárt füves területen álltak, amikor a Skoda Fabia R2 versenyautó lesodródott az útról. A baleset okairól és a felelősségekről itt írtunk bővebben.

Szujó tévés nyilatkozatát itt lehet megtekinteni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!