Már ugyanannyian követik Magyar Pétert a Facebookon, mint a volt feleségét

2024. március 25. – 11:02

Másolás

Vágólapra másolva

Elérte a 180 ezres követőszámot Magyar Péter a Facebookon, és ezzel utolérte volt feleségét, Varga Judit volt igazságügyi minisztert.

Magyar Pétert vasárnap még csak 179 ezren követték, kevesebb mint egy nap alatt tornázta fel magát a bűvös számra. Ez azt jelenti, hogy Magyar nagyjából másfél hónap alatt (mióta először adott interjút a kegyelmi botrány kirobbanása után) tudott összegyűjteni annyi követőt, amennyihez Varga Juditnak öt év miniszterkedés, nyolc kommunikációs munkatárs és nagyjából 26 millió forintnyi hirdetési költség kellett.

Varga Judit és Magyar Péter Facebook-követőinek száma 2024. március 25-én délelőtt. Varga Judit és Magyar Péter Facebook-követőinek száma 2024. március 25-én délelőtt.
Varga Judit és Magyar Péter Facebook-követőinek száma 2024. március 25-én délelőtt.

Az Igazságügyi Minisztérium 2022-ben a 444 közérdekű adatigénylésére válaszolva árulta el, hogy az akkori igazságügyi miniszter kommunikációját nyolcan segítik, akik kommunikációs és sajtótevékenységet végeznek sajtófőnöki és ügyintézői beosztásban. Ők akkor együttesen bruttó 5,77 millió forint illetményt, illetve megbízási díjat kaptak ezért, ami havi átlagban 721 ezer forint bruttót jelentett. A Meta adatbázisa szerint Varga Judit 2019 áprilisa és 2024 márciusa között nagyjából 26 millió forintot költhetett el hirdetésekre a Facebookon.

Varga Judit miniszterként kifejezetten aktív volt a közösségi médiában, lemondása után már jóval kevesebbet posztolt, a közéletből való kivonulása óta pedig csak egyszer – akkor feltehetően Magyar Péter egyik bejegyzésére reagálhatott.

Magyar Péter ezzel szemben rendkívül aktív volt a Facebookon az elmúlt másfél hónapban. Varga Judit volt férje február eleje óta aktív a közéletben, azóta számos helyen nyilatkozott – többek között interjút adott a Telexnek is. Kedden ígérete szerint az ügyészségen, majd reggel 9-kor a YouTube-csatornáján és a Facebook-oldalán is közzé teszi azt a felvételt, amely szerinte korábbi állításait bizonyítja. A múlt heti ügyészségi meghallgatása után Magyar azt mondta a sajtó előtt, hogy Rogán Antal vagy az emberei manipulálták az ügyészségi iratokat a Schadl–Völner-ügyben.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!