Vizsgálja az ügyészség, hogy indítson-e nyomozást hamis vád miatt Magyar Péter kijelentései után

2024. március 22. – 15:42

Másolás

Vágólapra másolva

„A Fővárosi Nyomozó Ügyészségre érkezett egy, a hamis vád gyanújával foglalkozó beadvány Magyar Péter szerdai tanúvallomását követő kijelentései alapján”

közölte a hvg.hu kérdésére a Központi Nyomozó Főügyészség. A beadvány sorsáról ugyanakkor még nincs döntés, mert azt még a vádhatóság „tartalma szerint értékeli, és azzal kapcsolatban megteszi a szükséges intézkedést”.

Három dolog történhet: elrendelik a nyomozást, elutasítják a feljelentést, vagy feljelentés-kiegészítést kérnek.

Magyar Péter állítása szerint a kormány már jóval a korrupcióval vádolt Schadl György őrizetbe vétele előtt tudott arról, hogy megfigyelik Völner Pált.

Magyar Péter másik erős állítása az volt a szerdai ügyészségi meghallgatása után, hogy Rogán Antal vagy az emberei manipulálták az ügyészségi iratokat.

A szerdai meghallgatás után Magyar azt mondta a sajtónak, hogy az ügyészség egy későbbi időpontra újból behívta, ahol majd bemutatja az általa ígért bizonyítékokat.

Varga Judit korábbi igazságügyi miniszter volt férje múlt pénteken az Andrássy úton jelentette be, hogy elindítja a Talpra, magyarok! közösséget, és politikai pártot szervez. A Diákhitel Központ volt igazgatója a kegyelmi botránnyal egy időben csekkolt ki a NER-ből. Azóta több interjúban is erős állításokat fogalmazott meg: a Telexnek például arról beszélt, hogy „nagyon sok olyan vacsorán voltam, ahol ott ült az asztalnál több ezermilliárd forint, és néha Orbán is”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!