A bicskei önkormányzat szerint a média a városimázs csökkentésére használja a pedofíliát

2024. március 20. – 07:39

Másolás

Vágólapra másolva

Nyilvános ülést tartottak kedden a bicskei Városházán, amelyen a testület „kinyilvánította felháborodását azon médiatartalom-szolgáltatókkal szemben, akik az utóbbi időben a pedofíliát a városimázs csökkentésére használták fel” – írja a 24.hu a bicskei polgármester, Bálint Istvánné beszámolója alapján.

A testület döntött a helyi tűzoltóságnak folyósítandó támogatásokról és eszközbeszerzésekről, valamint a helyi hulladékgazdálkodással kapcsolatos intézkedésekről is. Az ülés központi témája viszont a másfél hónapja kirobbant pedofilbotrány volt.

„Állást foglaltunk a gyermekvédelmi törvény szigorításával kapcsolatban, amelyet maximálisan támogatunk és magunkra nézve is kötelezőnek tartunk saját intézményeinkben. Egyúttal kinyilvánítottuk felháborodásunkat azon médiatartalom-szolgáltatókkal szemben, akik az utóbbi időben a pedofíliát a városimázs csökkentésére használták fel” – írta a polgármester a Facebook-oldalán.

A bicskei gyerekotthon igazgatójának ügye azután került elő, hogy február elején kiderült, helyettese, K. Endre, tavaly áprilisban kegyelmet kapott Novák Katalin köztársasági elnöktől. A kényszerítésért elítélt K. Endre a pedofil igazgató tettét akarta eltussolni egy hamis vallomás aláíratásával. Az ügy hullámai elsodorták Novák Katalin köztársasági elnököt, Varga Judit volt igazságügyi minisztert, és Balog Zoltán is lemondott emiatt a Magyar Református Egyház zsinati elnöki pozíciójáról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!