A bicskei gyerekotthon volt lakója: Többször megkaptam, hogy drogos kurva leszek

2024. március 19. – 12:36

Másolás

Vágólapra másolva

Én többször megkaptam, hogy drogos kurva leszek. Az iskolában a tanár egyszer azt mondta, hogyha nem tanulsz, a kamionos emberkét kell majd kielégítened, aki öt napja nem fürdött. Ezt mondja a tanár egy kislánynak az osztály előtt. És ez teljesen hétköznapi

– mondta a bicskei gyerekotthon egyik volt lakója, aki Zsófi néven adott interjút a 24.hu-nak arról, milyen volt az élet az otthonban. A már felnőtt nő mentorával, az otthonban korábban külsősként dolgozó Schmidt Erika élménypedagógiai trénerrel adott interjút, Schmidt volt az, aki először fordult a sajtóhoz a visszaélések miatt. Az otthon volt lakója részletesen mesélt a lapnak arról, hogy nemcsak a fiúk, de a lányok megalázása, szexuális zaklatása is mindennapos volt, vele is előfordult, hogy megverték.

A fiatal nő tíz évig élt az otthonban, azt mondta, volt, hogy kirángatták az ágyból és úgy fejbe verték egy könyvvel, hogy megszédült. Látott olyat is, hogy egy kisfiút azért vertek meg minden héten, mert nem tudott mosakodni, de nem tanította meg senki. A fiatal nőnél is többször próbálkozott az otthonban az egyik nevelője, aki egyébként rendszeresen befeküdt egy másik gyerek ágyába. A lány azt mondta, egyszer hallotta, hogy a nevelők egymás között azt beszélik: „János bácsi fél a nőktől”. „Akkor nagyon örültem, hogy nő vagyok” – mondta Zsófi, majd arról beszélt, hogy mégis szinte verseny volt a gyerekek között, hogy kit szeressen jobban az igazgató.

„És mellesleg tudtuk, mert ment róla a szóbeszéd, hogy valami nemesi családból származó ember, és mindenféle kapcsolatai vannak, jóban van a rendőrséggel meg egy csomó befolyásos emberrel. Amikor volt egy nagyobb rendezvény, a nagy fejesek eljöttek, és ott barátkoztak vele. És persze mindenkiben felmerült, hogy egy ilyen emberrel szemben úgysem lehet csinálni semmit. Ő az apuka, ő az atyaúristen” – mondta a fiatal nő a pedofíliáért elítélt Vásárhelyi Jánosról.

A nyilvánosság 2016-ban, az RTL Házon kívül című műsorából értesült a bicskei Kossuth Zsuzsa Gyermekotthon igazgatójának súlyosan pedofil, egy évtizeden át folytatott bűncselekmény-sorozatáról, amit öt évig még azután is folytatni tudott, hogy az első bejelentések 2011-ben a hatóság tudomására jutottak.

Vásárhelyi Jánost később 9 év 6 hónap fegyházra ítélte a Székesfehérvári Törvényszék, eddig összesen 7 évet és 3 hónapot töltött börtönben, legkorábban büntetése kétharmadának letöltése után feltételesen szabadulhatott volna, de a bíró nem engedte ki.

Gál András, aki a bántalmazott fiatalokat a bicskei gyermekotthon korábbi igazgatójának perében képviselte, a Telexnek korábban azt mondta, már a bíróságon büdös volt az ügy. Novák Katalin köztársasági elnök bele is bukott, miután kiderült, hogy a pápalátogatás ürügyén elnöki kegyelemben részesítette a gyermekotthon igazgatóhelyettesét, aki zsarolással kényszerítette az otthon több lakóját, hogy vonják vissza a pedofil igazgató ellen tett vallomásukat.

Arról, hogy a legtöbbször miért nem beszélnek a szexuális zaklatás áldozataivá vált fiúk, ebben a cikkben írtunk hosszabban.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!