Kovács Zoltán szerint Orbán beszédén voltak a legtöbben március 15-én

2024. március 15. – 21:03

Másolás

Vágólapra másolva

Sok tízezren vettek részt a nemzeti ünnep központi programjain, a legtöbben – több tízezren – a Nemzeti Múzeumnál tartott díszünnepségen voltak, amin Orbán Viktor miniszterelnök mondott beszédet – idézi az MTI Kovács Zoltánt, a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkárát.

A nemzeti ünnep biztonságos lebonyolításáért felelős operatív törzshöz napközben beérkezett információk alapján az egész országban a legnagyobb rendben, rendkívüli esemény nélkül zajlottak a március 15-i rendezvények. Kovács szerint a rendőrség péntek 18 óráig országosan csaknem 350 rendezvény békés lebonyolítását biztosította.

A Nyitott Parlament program keretében 10 és 18 óra között közel ötezren látogattak el az Országházba, ahol a Szent Korona mellett a Díszlépcsőházat és a Kupolacsarnokot is ingyenesen tekinthették meg az érdeklődők.

Orbán mellett más is tartott még megemlékezést: Magyar Péter zászlóbontása is rengeteg embert érdekelt, és volt, hogy csak a YouTube-on 60 ezren követték élőben egyszerre a közvetítést. A fővárosi önkormányzat és civliek közös megmozdulást szerveztek, amin felszólalt például Karácsony Gergely, és Alekszej Navalnij özvegye, Julija Navalnaja is.

A Magyar Kétfarkú Kutyapárt a Szabadság hídon tartott pikniket, ami hangulatában, beszédek erejében, és valószínűleg résztvevők számában is a Mi Hazánk megemlékezése fölé kerekedett.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!