Toroczkai László: Petőfi Szendrey Júliához írta a szerelmes verseit, nem Vasvári Pálhoz

2024. március 15. – 16:54

Másolás

Vágólapra másolva

A nemzet mozgalmáraként konferálták fel a Mi Hazánk elnökét, Toroczkai Lászlót a Pilvax közben. Toroczkai azzal kezdte, hogy ő bizony egy büszke magyar, és ezt többször is hangsúlyozta a beszédében.

„Magyar akart lenni a szerbnek született Damjanich is, mert a szentkorona fénye hívó erőt jelentett” – mondta az aradi vértanúról Toroczkai. Az 1848-as szabadságharccal kapcsolatban megjegyezte, „akkor nem azt nézték a magyarok, hogy mekkora a Habsburg Birodalom, hanem hittek a hazában”. Problémás a Mi Hazánk elnöke szerint, amikor azt sulykolja a Fidesz, hogy Orbán Viktor kell ahhoz, hogy a nagyhatalmaktól megvédje az országot, mert az magától nem képes erre.

Akik azt üzenik, hogy nem kell semmi, csak váltsuk le a kormányt, azok is nagyon veszélyesek Toroczkai szerint, az ideák és eszmék nélküli politizálás áldozattá teszik az országot.

„Petőfi Szendrey Júliához írta a szerelmes verseit, nem Vasvári Pálhoz”

– sütötte el a poént a Mi Hazánk elnöke, amit értékelt a közönség.

Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex
Fotó: Melegh Noémi Napsugár / Telex

Toroczkai szerint ma a Mi Hazánk az egyedüli párt, ami tudja, mit csinál. Ellenzi például a NATO-bővítést, mert az a III. világháború felé sodorja a szövetséget. Az AfD áll Európában a legközelebb a Mi Hazánkhoz szerinte. „Ők a mi szövetségeseink” – mondta a német szélsőjobboldali pártról a Mi Hazánk elnöke.

A Szózat és a székely himnusz eléneklésével zárult a Mi Hazánk megemlékezése.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!