Karácsony Gergely: Annak a politikának, amit képviselek, nagyon nagy többsége van Budapesten

2024. március 14. – 20:37

Másolás

Vágólapra másolva

Karácsony Gergely, Budapest főpolgármestere szerint hamarosan nagyobb fokozatba fog kapcsolni a kormány „orosz mintájú lejárató kampánya”, ami őt fogja célba venni. Egy keddi Facebook-posztjában arról írt, hogy egy fideszes ügyvéd előzetesben ülő gyanúsítottak között járkál körbe, és vádalkut ajánl nekik azért cserébe, hogy hamis terhelő vallomást tegyenek rá.

Karácsony csütörtök este az ATV Egyenes beszéd című műsorában beszélt erről az ügyről, azt mondta: „Vannak még részletek, amiket tudok. Azért nem tudom ezt még elmondani a nyilvánosságnak, mert ezzel azt az informátort, akit szeretnék védeni, azt lebuktatnám.” A főpolgármester azt állította, tudja, hogy ki ez a „fideszes ügyvéd”, de egyelőre nem akarja elárulni a nevét. „Ez egy nagyon súlyos bűncselekmény, ezt akartam megüzenni azoknak, akik adott esetben ilyeneken gondolkodnak, és szeretném felkészíteni a nyilvánosságot arra, hogy itt lesz minden az elkövetkező időszakban. Attól tartok, hogy hamarosan újra beszélnem kell majd erről” – tette hozzá Karácsony.

A főpolgármester kommentálta, hogy Szentkirályi Alexandra lesz a Fidesz főpolgármester-jelöltje. „Anélkül, hogy személyeskedni szeretnék, de többször elmondtam, hogy teljesen mindegy, hogy ki a Fidesz jelöltje. Tehát nem a Fidesz jelöltjével van a problémám, a Fidesz politikájával van a problémám” – mondta.

Karácsony pozitív fejleménynek tartja, hogy a Magyar Kétfarkú Kutya Párt Baranyi Krisztinát, a IX. kerület polgármesterét kérte fel listavezetőjének a fővárosi önkormányzati választáson. „Baranyi Krisztina eddig is a fővárosi közgyűlés tagja volt, nagyon felelősségteljesen viselkedett, és azt gondolom, hogy ha csak a Kétfarkúakkal lenne meg a többség a közgyűlésben, akkor a város működőképességét fenn lehetne tartani” – mondta.

„Annak a politikának, amiben én hiszek, és amit képviselek főpolgármester-jelöltként, annak nagyon nagy többsége van Budapesten. Az, hogy ez most hogyan oszlik meg a pártok között, ez nyilván a pártoknak fontos, a budapestieknek meg nekem egy kicsit kevésbé. Úgyhogy én ezen nem aggódom”

– tette hozzá Karácsony.

A műsorban szóba került a Rákosrendezőre tervezett mini-Dubaj-projekt. A főpolgármester azt mondta, biztos benne, hogy nincs Budapesten olyan ember, aki 200 méteres felhőkarcolókat szeretne látni a Hősök tere mögött. Szerinte a százhektáros Rákosrendező egy rendkívül értékes terület, mert közel fekszik a belvároshoz, miközben egy autópálya és a metró is ott halad el mellette.

„Nincs még egy ilyen dobása Budapestnek. Hogyha valamit szeretnénk fejleszteni, akkor ennél a területnél nincs jobb hely erre. Ki kéne találnunk, hogy mit szeretnénk. […] Egy új városrészt lehetne kialakítani parkkal, megfizethető lakhatással, szolgáltatásokkal. Nekünk kéne megmondanunk, hogy mit akarunk, és utána ahhoz keresni a beruházót De most pont fordítva történik, van egy beruházónk, akivel szemben az áll tulajdonképpen kiszolgáltatott helyzetben lesz” – mondta.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!