Székesfehérvár fideszes polgármestere Facebookon állt bele a Magyar Nemzet rovatvezetőjébe

2024. március 13. – 13:03

Másolás

Vágólapra másolva

„Tisztelt Szerkesztő Úr! Mély megdöbbenéssel olvastam a jegyzetét, főleg annak a fehérvári hokira tett pontatlan és féligazságokat tartalmazó megjegyzéseit. Számomra érthetetlen az az érzéketlenség, hogy pont akkor jelenik ez meg a Magyar Nemzetben, amikor a Volán éppen sorsdöntő és kiélezett mérkőzéseket vív a rájátszás negyeddöntőjében” – kezdte reakcióját a kormányközeli Magyar Nemzeten megjelent, székesfehérvári hokit kritizáló cikkre Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere. Az üzenetet a Média1 vette észre.

„Fournier, Campbell, Atkinson, McGauley, Laberge. Találós kérdésnek is beillik: melyik csapat lehetséges kezdőötösét soroltam fel? A létszám persze árulkodó, ami alapján csupán a kosárlabda és a jégkorong jön számításba. Nos, utóbbi a megfejtés, a magyar kirakatcsapat, az immár másfél évtizede az osztrák bajnokságban vitézkedő Hydro Fehérvár AV19 két hátvédből és három csatárból álló egyik lehetséges sorának tagjait soroltam fel” – így kezdett bele cikkébe a Magyar Nemzet rovatvezetője azzal, hogy nem vonja kétségbe a játékosok profizmusát, de „a fehérvári hoki az évek során valahogy kihullott a magyar sport fókuszából”, és míg néhány éve még országos ügynek számított, hogy a Volán bejut-e a rájátszásba, addig ez ma már inkább csak vármegyei hír, és a jégcsarnok sem telik meg.

„Nemhogy Ocskay és Palkovics, de Sarauer és Banham örökébe sem léptek korszakos játékosok, Erdély Csanád Dániában játszik, a fehérvári jelent még mindig elsősorban két rutinos hokis, Hári János és Bartalis István jelenti” – fogalmaz a szerző, aki a székely hokit is kritizálta. Zárásként azt írta, hogy a sportágnak „kell az eredmény, különben a magyar hoki visszasüllyed oda, ahonnan három évtizede tényleg csodával határos módon felkapaszkodott: az ingerszegény középszerből. (…) Jégkorongban a divízió I és az osztrák bajnokság már nem inger. Ingázás helyett szintet kell lépni, mielőtt elolvadna a most még vastag jégpáncél.”

Cser Palkovics a kommentjében azt írta, hogy a csapat kivívta magának a jogot, hogy jövőre ismét a Bajnokok Ligájában szerepelhessen Európa legjobb klubcsapatai között képviselve a magyar jégkorongot, ráadásul „mindezt egy saját nevelésű magyar (!) vezetőedző irányításával, ötletes, sok gólt ütő, szórakoztató játékstílussal. Az Ön sugallatával ellentétben a hétfői mérkőzésen is 12 magyar játékossal, köztük rutinos, a magyar válogatottért már eddig is sokat tett jégkorongozókkal és magyar fiatalokkal. És csapatban gondolkodni képes, elkötelezett légiósokkal. Emellett kiemelt jelentőségű akadémiával az utánpótlás területén. Igen, szerintem is kérdés, hogy miért követi ezt érdemtelenül kevés figyelem országos szinten, miközben a mérkőzésekre máshonnan is szép számmal érkeznek a jégkorongot szerető szurkolók” – írta a polgármester, majd kifejtette, a szerző állításával szemben „a tény az, hogy az egész bajnokságban és a rájátszás során is sok szurkoló előtt, fantasztikus hangulatban játszhat itthon és idegenben is az együttes.”

Cser-Palkovics a fideszes polgármesterek többségétől eltérően olyan témákkal is kritikusan foglalkozik, mint az ügyeleti orvosi ellátás, saját városának focicsapata vagy az önkormányzatokat érintő energiaválság, de ő volt az, aki úgy is fogadta az amerikai nagykövetet, hogy támadták akkortájt a kormánymédiában.

A Magyar Nemzet cikke mellett egy másik Mediaworks-termék ellen is kifakadt egy másik fideszes polgármester, hívta fel a figyelmünket olvasónk Michl József tatai polgármester kommentjére. „ELTŰNTEK A BÉKÁK? De miért jelenthet ez számunkra veszélyt?!” – kérdezte a kemma.hu a Facebookon a napokban, mire Michl József ennyit kommentelt: „Micsoda hazugság!!! A Kemma megszűnt hírforrás lenni, csak a like számít...”

Fotó: Facebook
Fotó: Facebook

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!