Lehetetlen áramhoz, gázhoz jutni, panaszolta el a Facebookon Székesfehérvár fideszes polgármestere

2022. augusztus 30. – 07:45

frissítve

Másolás

Vágólapra másolva

Az európai energiaválság a városokban, a helyi közszolgáltatásokban óriási veszéllyel fenyeget – állítja Cser-Palkovics András, Székesfehérvár fideszes polgármestere. A politikus egy hétfő esti Facebook-posztjában azt írja: már ajánlatot sem kapnak „az energiaszektortól a villamosenergia, valamint a gáz beszerzésére kiírt pályázatokon.

Jól értik: egyre többször fordul elő, hogy senki nem akar energiát vagy gázt adni intézményeinknek.

Ha pedig kapunk is ajánlatot, akkor a tavalyi árhoz képest sokszoros, immáron szinte TÍZSZERES ÁRON”.

Nyilván egy ilyen mértékű áremelés „egész egyszerűen egyre több területen kifizethetetlen”, ahogy a politikus is írja. A székesfehérvári városvezető szerint bár bíznak abban, hogy jól kezeljük majd ezt a válságot, de

„ez leálló, csődbe menő településekkel és megszűnő helyi szolgáltatásokkal nem fog sikerülni.”

Az energiaválság egész Európát fenyegeti, írja Cser-Palkovics, aki szerint félő, hogy csak a válság kezdetét jelző első dominók azok a hírek, amelyek szerint egyes helyeken lekapcsolják vagy korlátozzák a közvilágítást, bezárják az uszodákat, a sportlétesítményeket, a színházakat, lemondják a rendezvényeket, villogóra állítják a közlekedési lámpákat. (A fürdőket fenyegető energiaválságról ebben a nagyobb anyagunkban olvashat bővebben.)

A helyzet eredménye „általános, szinte minden települést érintő döntéskényszer” lehet, írta a fehérvári polgármester. És azt is: a felelős városvezetők már hetek óta vért izzadnak, hogy biztosítsák valahogy a településük legalapvetőbb szolgáltatásainak.

A poszt végén a helyieknek azt üzeni: „nincsen tabu” annak érdekében, hogy legalább az alapvető (törvényileg kötelező) helyi közszolgáltatásokat és a munkahelyeket biztosítani tudják, és minden, a működőképesség fenntartásához szükséges intézkedést készek meghozni. A konkrét lépésekről és megoldási irányokról már a napokban tájékoztatást fog adni.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!