Székesfehérvár fideszes polgármestere fogadta a kormánymédiában támadott amerikai nagykövetet

2022. november 23. – 14:47

Másolás

Vágólapra másolva

Nem bánt kesztyűs kézzel az utóbbi időben a kormányközeli média az idén augusztus óta hivatalban lévő David Pressmann amerikai nagykövettel. A kormány és a nagykövet hűvös viszonya ott kezdődött, hogy Pressmant a Külgazdasági és Külügyminisztérium Észak-Amerikai Főosztályának vezetője fogadta érkezésekor, az ilyenkor általában bevett államtitkári szint helyett. Aztán kitört egy travoltázva trumpozós Twitter-párbaj Orbán és Pressman között. Aztán a kormánymédia elkezdte két bíró kirúgását követelni, amiért találkoztak az amerikai nagykövettel, amire az amerikai nagykövetség is reagált. November 21-én pedig az összes kormányközeli megyei lapban megjelent a cikk Pressmanről, miszerint „Ő Joe Biden embere, akit a dollárbaloldal irányítására küldtek Magyarországra”.

Ennek a hűvös viszonynak viszont nyoma sincs a székesfehérvári fideszes polgármester, Cser-Palkovics András friss Facebook-bejegyzésében. A városvezető szerdán látta vendégül az amerikai nagykövetet, mint írta: „Volt miről beszélgetnünk, hiszen a fehérvári-amerikai kapcsolatok az élet több területére kiterjednek”.

A polgármester szerint egyetértettek abban is, hogy „az amerikai befektetések, vállalatok története sikertörténet Fehérváron”. Cser-Palkovics a bejegyzésben megköszönte a nagykövetnek a látogatását, hozzátéve, bízik benne, hogy „kellemes tapasztalatokkal gazdagodik Fehérváron”.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!