Travoltázva trumpozós Twitter-párbaj tört ki Orbán és az amerikai nagykövet között

2022. október 12. – 08:41

Másolás

Vágólapra másolva

Amikor az ember új társaságba kerül, önkéntelenül is keresni kezdi szemével az ismerősöket, reménykedve, hogy talál a sok ismeretlen arc között legalább egyet, ideális esetben olyat, akit még kedvel is. Mint amikor betoppanunk egy házibuliba, ahová a másodunokatesónk volt koleszos szobatársának a legjobb barátjának a tesója hívott el, valójában csak azért, mert véletlenül egy ezeréves nem használt Messenger-csoportba küldte a meghívót. Mászkálunk szobáról szobára – óvatosan elkerülve a konyhát, mert ott csak menő arcok vannak –, hátha valahol ráakadunk valakire, aki tudja, mit is keresünk mi itt, és miért is jó nekünk, hogy itt vagyunk.

Nos, Orbán Viktor épp így mozog most a virtuális tér legújabb helyiségébe, a Twitterre betoppanva. A Facebook után és az Insta mellett ez is olyan buli, ahol igyekszik felmérni a terepet, elkerülve egyelőre a konyhát (ami a mi kis virtuális bulinkban leginkább is a Tumblr) és a divatmajmok uralta táncparkettet, amit nevezzünk most TikToknak.

Ezen a Twitter nevű helyen volt neki egy igazán jó cimborája, Donald, vigyázó szemeit most Moszkvára erre a Donaldra vetné, őt kutatja minden sarokban, a buli minden golfpályának tűnő zugában. Majd eszébe jut, hogy a Modern Idők Internetének leghatásosabb fegyvere a mém, avagy meme, hát gondolja, előcsalogatja azzal – vagy Donaldot, vagy azokat, akik valamiért távol tartják jó barátját ettől a bulitól.

Valami ilyen folyamatábra után születhetett ez a tweet is:

Amire hamarosan jött is a válasz, mert a netes közösség már csak olyan, hogy ahol nagy a szükség, ott közel a segítség. És hogy szegény Viktor ne legyen olyan, mint az a lúzer srác, aki még évekkel a szakítás után is minden buliban a Nagy Őt keresi – még ha ez a nagy ő ezúttal egy kissé csapzott kinézetű és sokkal csapzottabb viselkedésű bukott exelnök is, akinek annyi vaj van a feje tetején, hogy az jócskán lefaragná az elszállt magyar vajárakat is –, jön a buliban (a Twitteren, csak ha elvesztette volna a fonalat) otthonosan mozgó David, és ugyanabból a kultúrkörből merített giffel nyújt neki segítő jobbot (a tweetváltást a 444.hu vette észre). Ezt ni:

Hogy a travoltázva trumpozós tweetpárbaj hogyan folytatódik, azt nehéz kiszámítani, abban viszont biztosak vagyunk: hiába David jó tanácsa, Viktor még nem tett le arról, hogy visszakapja Őt. (Igaz, ennek megjóslásához nem kell különösebb váteszi érzék.)

Frissítés: A történet addig is happy enddel zárult – vagy ki tudja persze? –, ugyanis Viktor végül hallgatott Davidra, és bekövette Joet.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!