Mégsem veszi át a Veres Péter Gimnáziumot a Milton Friedman Egyetem

2024. március 13. – 13:04

Másolás

Vágólapra másolva

Visszavonta a Békásmegyeri Veres Péter Gimnázium fenntartói jogának átvételét a Milton Friedman Egyetem, mert az egyetem és a gimnázium tanárainak egyeztetése idejére köztéri tüntetés készült, és petíció is indult a fenntartóváltás miatt, derült ki az egyetem közleményéből, amit az MTI OTS-en keresztül adtak ki. Az egyetem közölte, hogy az átvételre vonatkozó kezdeményezés visszavonását a nap folyamán eljuttatja az Észak-budapesti Tankerületi Központhoz.

Miután általunk nem ismert személyek a párbeszédet megelőzve, a Gimnázium „védelmében” valótlanságokkal és félelemkeltéssel operáló petíciót indítottak, valamint a híresztelések szerint a helyszínen köztéri tüntetés is készül, a találkozón való részvételt lemondjuk. Egyúttal visszavonjuk az átvételre vonatkozó kezdeményezésünket, amit a mai nap során hivatalos formában is eljuttatunk az Észak-budapesti Tankerületi Központhoz

– közölte az egyetem.

Kerestük a Békásmegyeri Veres Péter Gimnáziumot, hogy megtudjuk, mi az iskola álláspontja a témában, mit szólnak az egyetem visszalépéséhez és mit reagálnak az egyetem által megfogalmazott, tüntetésről és petícióról. Amint választ kapunk a kérdéseinkre, frissítjük a cikket!

Múlt héten derült ki, hogy az Egységes Magyarországi Izraelita Hitközség által fenntartott Milton Friedman Egyetem venné át az ország negyedik legjobb gimnáziumának, és az annak szomszédságában lévő Zipernowsky Károly Általános Iskola üzemeltetését. Kiss László, a III. kerület DK-s polgármestere szerint erről már egyeztetett az egyetem és az Észak-Budapesti Tankerületi Központ, a 24.hu viszont korábban arról írt, hogy a diákok és szüleik csak egy emailből értesülhettek a lehetséges váltásról.

Az elmúlt hetekben a XII. kerületi Tamási Áron Iskola is azzal került be a hírekbe, hogy a fenntartását a Gábor Dénes Egyetem vette volna át a Közép-Budai Tankerületi Központtól, de időközben a GDE is visszalépett a szándékától. Ezt azzal indokolták, hogy szakmai szintről tisztán politikai színtérre helyeződött át a közbeszéd, nemcsak a közösségi médiában és a sajtóban, de a Tamásiban is. Pokorni Zoltán hegyvidéki polgármester a fenntartóváltásról tartott önkormányzati képviselő-testületi ülésen azt mondta, örül, hogy a józanság győzött a Tamási Áron iskola ügyében.


Nem csak ezeknél az iskoláknál merült fel a fenntartóváltás, mintegy hatvan iskoláért jelentkeztek új fenntartók. Az Óbudai Egyetem például Orbán Viktor egykori iskolájáért, a székesfehérvári Teleki Blanka Gimnázium és Általános Iskoláért és a Vasvári Pál Gimnáziumért jelentkezett be, a szintén alapítványi fenntartású Miskolci Egyetem pedig a miskolci Földes Ferenc Gimnáziumot venné át.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!