Így készült a K. Endrét lebuktató RTL-riport

2024. március 13. – 22:05

Másolás

Vágólapra másolva

A kegyelmi ügyet a napokban ismét felkavarta az RTL Házon kívül című műsorának riportja. Ebben Moskovics Judit és Boros Krisztina riporterek egy rejtett kamerás felvételt készítettek arról, ahogy a bicskei gyermekotthonban történt szexuális zaklatásokat korábban (is) eltussolni igyekvő K. Endre megkörnyékez egy már felnőtt, egykori intézetis fiút.

A célja az volt, hogy a 21 éves fiatal mondja el három videóban, hogy a köztársasági elnököt is buktató ügyben K. Endre ártatlan (holott az elnöki kegyelem előtt ellene jogerős ítélet született). K. Endre először 6000 forinttal, étellel és egy doboz cigivel kereste meg a férfit és édesanyját. Ezután újabb találkozót kért a fiataltól, ez jutott az RTL munkatársainak tudomására. Az RTL két riportere szerdán beszélt az anyag készülésének hátteréről. Moskovics szerint így indult az egész történet:

„A kapcsolatrendszeremen keresztül érkezett ez az információ, úgy tudtam meg, hogy K. Endre megkereste az egyik áldozatot, és arra akarta rávenni és rá is vette, hogy mondjon fel neki három videót az ő ártatlanságára. Azt a fiatalembert kereste meg, akit annak idején ő bűnsegédként kényszerített arra, hogy változtassa meg az igazgatóra tett vallomását.”

A második találkozót több szögből, több kamerával rögzítették, speciális technikákkal. Boros így emlékezett vissza: „Nagyon stresszes volt, hogy összejöjjön, meglegyen hangban, képben, ne legyen semmi baj, minden egyben legyen, mindenki ott legyen.”

Ez meg is történt, K. Endre a felvételen elmondta maga is, hogy videókat akar a nevét nem vállaló fiatal férfitől. A két riporter azt mondta, azt akarták, hogy az emberek lássák, ki az a K. Endre, ki miatt bukott meg egy köztársasági elnök, egy volt igazságügyi miniszter, és kiről nem tudni még mindig, miért kapott kegyelmet.

Hogy K. Endre mit akarhatott elérni a 21 éves fiatallal felvett videókkal, arról ebben a cikkünkben írtunk. Ezt az új ügyet egyébként a rendőrség is vizsgálja.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!