Rákay Philip leállítja a lapjában folyó lejáratókampányt Navracsics ellen, amiről állítása szerint nem is tudott

2024. március 6. – 19:39

Másolás

Vágólapra másolva

„Navracsics Tibortól a Promenád24, szerepüket súlyosan félreértelmező kollégái helyett is elnézést kérek!”

– írta szerdán a 24.hu-nak Rákay Philip, a hódmezővásárhelyi portál többségi tulajdonosa, amikor megkérdezték tőle, volt-e tudomása azokról a cikkekről, amelyekkel a lap az utóbbi napokban Navracsics Tibor közigazgatási és területfejlesztési miniszter ellen szabályos lejáratókampányt folytatott.

A NER kurzusfilmeseként is jeleskedő Rákay állította, hogy a lejáratókampány részeiként megjelenő cikkekről csak a médiából értesült. Ezt azzal magyarázta, hogy az utóbbi időben más elfoglaltságai miatt keveset tudott foglalkozni a vásárhelyi portál és a rádió működésével. Egyúttal azt is közölte, értékesíti a tulajdonrészét, a tranzakció „hamarosan célegyenesbe is ér”.

„Évtizedek óta nem titok, hogy közéleti szereplőként nyíltan kiállok Orbán Viktor politikája és kormánya mellett, ebbe az őszinte szerepvállalásba egyáltalán nem fér bele, hogy egy hozzám tulajdonosként köthető vállalkozás bármilyen formában is – ráadásul ilyen alpári eszközökkel – támadja a magyar kormány bármely tagját.”

Az egykori műsorvezető, jelenleg propagandista/üzletember közölte, „nyomatékosan utasította” cége ügyvezetőit, hogy azonnal állítsák le a hadjáratot, és „megfelelő módon szankcionálják” az abban részt vevőket. Rákay azt is bejelentette, hogy lemond a mezőhegyesi Nemzeti Ménesbirtok és Tangazdaság Zrt.-ben betöltött felügyelőbizottsági tagságáról, és ezt a döntését még a mai napon közli az érintettekkel. A zrt. annak a Jövő Nemzedék Földje Alapítványnak a tulajdona, amelyben Lázár János a kuratórium elnöke.

Ahogy arról február végén részletesen is írtunk, a Promenád24 egy Lázár Jánoshoz köthető, direkt propagandacélokat is kiszolgáló helyi lap, mely azért kezdett feltűnően negatív hangvételű cikkeket publikálni Navracsicsról, mert a miniszter az elmúlt hetekben többször is találkozott Márki-Zay Péter hódmezővásárhelyi polgármesterrel, az ellenzéki pártok 2022-es miniszterelnök-jelöltjével.

A kampány lejárató jellegét már a cikkek címei is jól illusztrálják. Az első cikk A buzizó polgármester és az „európai fideszes” meleg kézfogásai címmel jelent meg február közepén, majd február 24-én jött a következő Navracsics pénzt ad Márki-Zaynak címmel. Ebben az áll, hogy „Soros György tömi az egyik zsebét dollárokkal, a másikba Navracsics Tibor pakolná a forrásokat. Hazaáruló politikussal bratyizik a közigazgatási és területfejlesztési miniszter.” A Meta adatai alapján elmúlt hét napban a negyedik legnagyobb magyar közéleti hirdetővé lépett elő a Promenád24, mely mintegy 2,2–2,5 millió forintot költött a lejárató cikkek hirdetésére.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!