Orbán és Rogán átugrott a Sándor-palotába meglátogatni az új szomszédjukat

2024. március 6. – 10:25

Orbán és Rogán átugrott a Sándor-palotába meglátogatni az új szomszédjukat
Orbán Viktor és Rogán Antal Sulyok Tamás köztársasági elnökkel egyeztet a Sándor-palotában 2024. március 6-án – Fotó: Benko Vivien Cher / Miniszterelnöki Sajtóiroda/ MTI

Másolás

Vágólapra másolva

Orbán Viktor szerdán a Sándor-palotában felkereste Sulyok Tamás köztársasági elnököt – közölte az MTI-vel Havasi Bertalan, a miniszterelnök sajtófőnöke. A kormányfő és a köztársasági elnök a tervek szerint rendszeresen konzultálnak majd egymással a Magyarország szempontjából legfontosabb geopolitikai, európai és belföldi ügyekről. A megbeszélésen ott volt a mosolygós Rogán Antal is.

A köztársasági elnök és a miniszterelnök hivatalát csak egy kapu választja el egymástól, ezt még Novák Katalin árulta el a Telexnek adott interjúban. Azt mesélte: hol a miniszterelnök látogatta meg őt, máskor ő ugrott át a Karmelitába konzultálni. A volt köztársasági elnök hetente találkozott Orbán, nagyjából egy órát beszélgettek.

Sulyok Tamás kedden lépett hivatalba, és rögtön aláírta a svéd NATO-csatlakozásról szóló ratifikációs nyilatkozatot. Már az első nap lecserélte a Sándor-palota főigazgatóját: Schanda Tamást Szabó Attila László, Sulyok korábbi alkotmánybírósági kabinetfőnöke váltotta. Minden bizonnyal ő ülhet a balján, bár ezt az MTI nem közölte.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!