Szijjártó éppen Navalnij temetése napján posztolt kedélyesen cseverészős videót Szergej Lavrovval

2024. március 1. – 21:23

Másolás

Vágólapra másolva

Tökéletes érzékkel választott témát a törökországi Antalyában zajló nemzetközi konferencián Szijjártó Péter, a külügyminiszter ugyanis a szokásos bejelentkezése után kitett egy olyan videót is, ahol orosz kollégájával, Szergej Lavrovval cseverészik kedélyesen. Azon a napon, amikor a tisztázatlan körülmények között meghalt Alekszej Navalnijt is eltemették.

Mindez persze annak fényében nem annyira meglepő, hogy a magyar külügy máig nem kommentálta Navalnij halálát, Orbán Viktor pedig hétfőn a parlamentben annyival reagált az ellenzéki pártok egyperces tiszteletnyilvánítására, hogy sovinisztáknak nem jár tisztelet, egyébként pedig nyugodjon békében.

Jelzésértékű volt az is, hogy csütörtökön a Fidesz tartózkodott, amikor az Európai Parlamentben szinte egyhangúlag támogatták azt a nyilatkozatot, melyben határozottan elítélte Alekszej Navalnij meggyilkolását, és teljes mértékben támogatták Julia Navalnaja eltökélt szándékát, hogy folytassa férje munkáját.

Ezt megelőzően Navalnij özvegye is felszólalt, ekkor a fideszes képviselők nem voltak bent a teremben. A fideszes Gál Kinga viszont egy délutáni vitában együttérzését fejezte ki és egyetértett azzal, hogy ki kell vizsgálni Navalnij halálának körülményeit.

A RIA Novosztyi beszámolója szerint Navalnij temetésén egyébként több külföldi nagykövet is jelen volt, ennek kapcsán kerestük a külügyminisztériumot, hogy Konkoly Norbert, Magyarország rendkívüli és meghatalmazott nagykövete részt vett-e a búcsúztatáson, ellátogatott-e a temetés helyszínére, és ha nem, akkor ennek mi az oka, születette-e döntés erről. Amennyiben válaszolnak, beszámolunk róla.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!