Megszavazta a Fővárosi Közgyűlés: péntektől jön a 8950 forintos Budapest-bérlet

2024. február 28. – 13:14

Másolás

Vágólapra másolva

Támogatta a budapesti és az agglomerációs közösségi közlekedés új rendszerét szabályozó, március elsejével életbe lépő együttműködési megállapodást szerdán a Fővárosi Közgyűlés, írja az MTI.

A javaslatot egyhangúlag fogadta el a testület. A megállapodás értelmében a Budapest-bérlet változatlanul érvényes marad a főváros egész területén a BKK mellett a MÁV, a Volán és a HÉV járatain is. A Pest megyére váltott havi bérletet, illetve a havi országbérletet a BKK járatain is elfogadják. A Budapest-bérlet ára 8950 forintra csökken.

Lázár János építés- és közlekedésügyi miniszter január 9-én tett ajánlatot a fővárosnak a Budapest-bérlet és az agglomerációs megállapodás jövőjével kapcsolatban: Budapest közigazgatási határán belül elfogadják a Budapest-bérletet a MÁV és a Volán járatain, ha cserébe a BKK elfogadja az ország- és vármegyebérletet. Karácsony Gergely főpolgármester erre azt mondta, hogy az irány jó, de a közös szolgáltatások mellé közös bevételelszámolásra is szükség van, és a fővárosnak csak az a megoldás elfogadható, ami egyszerre jelent pluszforrást a fővárosnak és a kormánynak is. A Budapest-bérlet utód nélküli megszüntetésével rengeteg ember járt volna rosszul.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!