Rendkívüli ülést hívott össze Kocsis Máté, megsürgetné a Fidesz az államfőválasztást

2024. február 22. – 21:39

Másolás

Vágólapra másolva

Eléggé felgyorsultak az események a köztársasági elnök megválasztását illetően, amellett ugyanis, hogy a Fidesz–KDNP csütörtökön bejelentette, hogy Sulyok Tamást, az Alkotmánybíróság elnökét jelölik, majd Sulyok elfogadta a jelölést, Kocsis Máté be is nyújtott egy indítványt, hogy pénteken tartsanak rendkívüli házbizottsági ülést, hogy napirendre vehessék az államfő megválasztását – vette észre a Hvg.hu.

Ahogy azt Kocsis korábban elmondta a kormánypártok kihelyezett frakcióülésén, jövő hétfőn dönt majd az Országgyűlés Novák Katalin lemondásának elfogadásáról, amit a Fidesz–KDNP-frakció el is fog fogadni. A frakcióvezető hozzátette, azt tartja helyesnek, ha minél hamarabb megválasztják az új államfőt, a jelek szerint pedig ezért tényleg mindent meg is fognak tenni.

Legkorábban már hétfőn, Novák lemondásának elfogadása után megválaszthatnák Sulyokot, amihez elég is a kétharmados parlamenti többségük, de a Hvg.hu úgy tudja, hogy nem az amúgy is elég sűrű hétfői ülésnapon zongoráznák le ezt is, hanem egy rendkívüli ülésnapot hívhatnak össze. Ha ez nem történik meg, akkor a következő rendes ülésnapon, március 4-én tűzhetik napirendre az államfő megválasztását.

Sulyok Tamásról, akit saját bevallása szerint sosem érdekelt a politika, ebben a cikkben írtunk részletesen. Friss videónkból pedig kiderült, hogy Kocsis Máté továbbra is nagyon szeretné tudni, mi van a Novák Katalin, Varga Judit és Balog Zoltán bukását okozó kegyelmi ügy hátterében, de nem kérdezte meg róla Novákot. Szerinte ha újságíróknak nem válaszolt az ezzel kapcsolatos kérdésekre, akkor neki sem fog.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!