Megvan, hogy ki lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Egerben, de a belháborúnak ezzel még nincs vége

2024. február 20. – 05:52

Másolás

Vágólapra másolva

Vágner Ákos agrármérnök, korábbi agrárkamarai vezető lesz a Fidesz polgármesterjelöltje Egerben, írja a kormánypárt helyi szervezetére hivatkozva az MTI. A 49 éves, egri születésű, jelenleg saját agrárszaktanácsadó irodáját vezető Vágner Ákos személyében olyan embert kértek fel a feladatra, aki képes békét, valamint egységet teremteni és ismét a fejlődés útjára állítani a várost – írták.

Válságos időszakon van túl az egri Fidesz: tavaly januárban feloszlatták a párt helyi szervezetét, miután komoly ellentét alakult ki a párt városi szervezetét vezető Oroján Sándor és Pajtók Gábor, a körzet országgyűlési képviselője között. Pajtók gyakorlatilag árulással vádolta meg párttársát. Később Oroján Sándor lemondott az egri Fidesz-frakció vezetéséről, a konfliktusból tehát Pajtók jött ki győztesen.

A fideszes belháborúnak ezzel még nincs vége, mivel az egykori frakcióvezető is elindul a polgármester-választáson. Oroján Sándor egy nemrég alakul civil szervezet, az Egerért Most Egyesület jelöltje lesz, indulását tavaly novemberben jelentette be. Ezek szerint Oroján időközben távozott a Fideszből. Oroján indulásáról az egri Fideszt azt írta Facebook-oldalán, hogy az ő polgármester-jelöltsége „nem a jobboldal, nem Eger, hanem kizárólag a saját érdekét szolgálja, és egyúttal a baloldal malmára hajtja a vizet.”

Egerben hasonló helyzet állt elő, mint Csepelen, ahol szintén egy belháború miatt oszlatták fel a helyi Fideszt. Ennek az lett a vége, hogy a kerület fideszes polgármesterét, Borbély Lénárdot kiszorították a pártból, aki így függetlenként indul majd az önkormányzati választáson.

A 2019-es önkormányzati választáson ellenzéki győzelem született, de a megválasztott polgármestert, az exjobbikos Mirkóczki Ádámot támogató ellenzéki összefogás hamar összeomlott.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!