Feloszlatták a Fidesz egri szervezetét

2023. január 4. – 23:32

Másolás

Vágólapra másolva

„Nemhogy nem vagyok meglepődve, hanem inkább azt kérdezem: mi tartott ennyi ideig?” – mondta Mirkóczki Ádám egri polgármester kedden az ATV-ben a Fidesz egri szervezetének feloszlásáról.

A volt jobbikos, ma már független városvezető szerint az egri Fidesz tavaly összeállt a helyi baloldal egy részével és a Mi Hazánkkal, hogy kiszervezzék a városi vagyont és megbuktassák a polgármestert.

Innen ered az a konfliktus, amely a helyi pártszervezet végét jelentette. Bár a Fidesz helyi szervezetének feloszlatásáról már korábban is jelentek meg hírek, Pajtók Gábor, a város áprilisban megválasztott országgyűlési képviselője az Egri Postnak most erősítette meg. Úgy fogalmazott:

„a Fidesz Egri Szervezete újjászervezése folyamatban van.”

Azt régóta lehet tudni, hogy Pajtók és a Fidesz egri frakcióvezetője, Oroján Sándor között megromlott a viszony. A kormánypárti országgyűlési képviselő augusztus végén nyilvánosan is leárulózta Orojánt, mert szerinte a Fidesz egri frakciója elvtelen paktumot kötött az MSZP-s képviselővel (Mirkóczki Zita – szerk.). A két politikus konfliktusáról itt írtunk bővebben.

Csepelen Németh Szilárd országgyűlési képviselő és Borbély Lénárd polgármester konfliktusa után oszlott fel a Fidesz helyi szervezete.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!