Eger fideszes parlamenti képviselője árulással vádolja a helyi Fidesz-frakció vezetőjét

2022. augusztus 25. – 17:34

Másolás

Vágólapra másolva

„A júniusi közgyűlésen Oroján Sándor az országgyűlési képviselő és a frakció feje felett elvtelen paktumot kötött az MSZP-s Mirkóczki Zitával” – írta a Facebookon Pajtók Gábor, Heves megye 1. választókerületének parlamenti képviselője, árulással vádolva Oroján Sándort, a Fidesz egri frakcióvezetőjét.

Pajtók posztja szerint Oroján árulása miatt tárgyalásokat kellett kezdeményeznie Mirkóczki Ádámmal, Eger polgármesterével. Mirkóczkit ugyan az ellenzéki pártok jelöltjeként választották meg az egriek 2019-ben, azóta egyre távolodik nemcsak korábbi pártjától, azaz a Jobbiktól, hanem az ellenzéki összefogástól is. (Mirkóczki Zita az ő másod-unokatestvére.)

Mirkóczki és Pajtók között az egri sajtó szerint is nagy az egyetértés, a napokban Pajtók támogatta Mirkóczki TOP Pluszos pályázati terveit, a 24.hu szerint azonban Oroján más véleményen volt, és egri ellenzéki képviselőkkel együtt szavazott a tervek ellen a közgyűlésben.

„Be kell látnunk, hogy Oroján Sándor az értékek helyett az egyéni érdekek mentén politizál, elárulva a választópolgárokat” – írta posztja végén Pajtók Gábor fideszes parlamenti képviselő. A poszt alá kommentelt maga Oroján is, aki tagadta a vádakat, és azt írta, nem nyilvánosan kellene megbeszélni ezt. Az Egerinfo szerint megjelent a kommentmezőben Szabó Róbert, a megyei közgyűlés korábbi elnöke is, aki Pajtók Gábor kampányfőnöke volt az országgyűlési választási kampányban, és azt írta, igenis áruló Oroján.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!