Már a héten dönt a Fidesz az államfőjelöltről, kihelyezett frakcióülés lesz Balatonalmádiban

2024. február 19. – 14:28

Másolás

Vágólapra másolva

Szerdán-csütörtökön tartja a Fidesz–KDNP a hagyományos kihelyezett frakcióülését Balatonalmádiban, jelentette be Kocsis Máté, a nagyobbik kormánypárt frakcióvezetője Facebookon.

„Az ülés kiemelt napirendi pontjai között szerepel az új államfőjelölt személyéről szóló frakciódöntés, az európai parlamenti és helyi önkormányzati választásokra való felkészülés, illetve az új gyermekvédelmi törvénycsomag” – írta Kocsis. Novák Katalin lemondását a tervek szerint már jövő hétfőn, a tavaszi ülésszak első napján elfogadhatja az Országgyűlés. Ettől kezdve harminc napon belül kell megválasztani az új köztársasági elnököt. Orbán arra kérte a kormánypárti frakciókat a szombati évértékelőjén, hogy az átmeneti időszakot szorítsák minimálisra, „ahogy az egy nagy és erős kormányzó párthoz illik”.

Szerda este Orbán Viktor felszólalásával kezdődik a frakcióülés, csütörtökön pedig miniszterek, EP-képviselők, államtitkárok előadását hallgatják meg a képviselők. Várhatóan csütörtök délután tart sajtótájékoztatót a két frakcióvezető, Kocsis Máté és Simicskó István. Akár már itt bejelenthetik a Fidesz–KDNP államfőjelöltjét.

A kormánypártok kihelyezett frakcióüléseit évek óta kordonokkal, biztonsági őrökkel zárják el a nyilvánosságtól. Szeptemberen Hernádi Zsolt Mol-vezér közpénzmilliárdokkal megtolt luxusszállodájában készültek a parlament őszi ülésszakára, most a Mészáros Lőrinc érdekeltségébe tartozó Hunguestnek szállodájában lesz a fideszes összetartás. A Hunguest BÁL Resort honlapja szerint szerdától péntekig telt ház van, már nem lehet szobát foglalni. Legutóbb 2022 szeptemberében tartotta itt a frakcióülését a Fidesz–KDNP, akkor 23,9 milliót költöttek el. A szállodát 1,4 milliárd forintos állami támogatással Mészáros Lőrinc gyerekeinek cége újíthatta fel.

A 444 azt írja Balatonalmádi honlapja alapján, hogy már kedd este lezárják a település központi részét. Van, ahol átmenetileg a gyalogos forgalmat is korlátozzák, több utcába pedig csak az ott lakók mehetnek be személyi igazolvány és lakcímkártya felmutatásával.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!