Megkezdődött a gimnáziumi késelés tárgyalása, a vádlott nem ismerte el a bűnösségét

2024. február 19. – 11:14

Másolás

Vágólapra másolva

Hétfő reggel kezdődött el a Hunfalvy János Két Tanítási Nyelvű Közgazdasági Technikumban másfél éve történt késelés tárgyalása. A Blikk tudósítása szerint a Fővárosi Törvényszéken 9 órakor kezdték meg B. Bertold előkészítő tárgyalását a Fővárosi törvényszéken, ahol B. egy szürke kapucnival a fején ült a vádlottak padján.

A vádirat szerint B.-t gyermekkorától kezdve pszichés természetű problémák miatt kezelték. 2022. szeptember végén határozta el, hogy embert öl, ezután kalapácsot, két kést és ollót is tett a hátizsákjába, amiket magával vitt mindenhova – ezek a késelés napján is ott voltak a vádlottnál. Október első napjaiban már többször is azt mondta az osztálytársai előtt, hogy gyilkos akar lenni, illetve vannak is páran, akiket meg akar ölni. Végül október 10-én reggel az egyik szünetben elővette az egyik kést és az ollót, odalépett három osztálytársához, előkapta a háta mögé rejtett kést, és nyak- illetve fejtájékon többször megszúrta az egyik fiút. A támadás után B. eldobta a kést, és elhagyta a tantermet. Az áldozat súlyos sérüléseket szenvedett, a kiérkező mentők stabilizálták az állapotát, és kórházba szállították, ahol hosszú hónapokig tartott a felépülése.

B.-t a késelés után elfogták, az Igazságügyi Megfigyelő és Elmegyógyító Intézetben vizsgálták ki. A Fővárosi Törvényszék akkor kiadott közleménye szerint „a terheltnek pszichés problémái vannak, amely esetében fokozott társadalomra veszélyességet valószínűsít”.

A Fővárosi Főügyészség B.-t előre kitervelten elkövetett emberölés bűntettének kísérletével vádolja, fegyházbüntetést indítványoztak. B. nem ismerte el a bűnösségét, a tárgyalásról való jogáról sem mondott le. A bíróság a védői indítványnak helyt adva, erkölcsi okból zárt tárgyalást rendelt el, ezzel kizárta a nyilvánosságot a tárgyalásról.

Kedvenceink
Partnereinktől
Kövess minket Facebookon is!